Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka zavražděné vzkázala Babykovi: Jsi tyran a násilník! Podívej se mi do očí...

Autor: ČTK, lvi - 
20. května 2014
12:09

Za tyrana a násilníka označila dnes u Krajského soudu v Plzni bývalého policistu Miloše Babyku obžalovaného z vraždy manželky jeho tchyně. Drobná žena z Ukrajiny v emotivně napsaném dopise adresovaném senátu popsala, jak její dcera deset let snášela ponižování a napadání!

Chtěla také, aby se jí dnes obžalovaný přímo v jednací síni podíval do očí, to Babyka s hlavou v dlaních odmítl. Soud v případu rozhodne nejdřív v červnu, obžalovaný totiž trvá na výslechu své milenky a zpracovatelů odborných posudků.

Soud v případu rozhodne nejdřív v červnu, obžalovaný totiž trvá na výslechu své milenky a zpracovatelů odborných posudků.

Vražda se stala loni 28. srpna.Babyka, kterému za čin hrozí až 20 let vězení, podle spisu na manželku čekal na chodbě panelového domu v Sokolovské ulici na sídlišti Lochotín, a to přesto, že měl soudem zakázáno se k ní přibližovat. Důvodem zákazu bylo údajně domácí násilí.

Poté, co žena vyšla z bytu, chytil ji za vlasy a zaútočil na ni loveckým nožem, o několik desítek minut později zemřela. Babyka po útoku utekl a skrýval se týden v lese na okraji města. "Ina týrání snášela kvůli dcerce. Stále jí vyhrožoval, že jí dceru sebere, že je policajt, vyzná se v zákonech, ona cizinka," uvedla dnes v emotivním vyjádření matka zavražděné. Své ženě prý Babyka přes internet hrozil, že ji "zfetuje a odveze do bordelu, kde jí nikdo nenajde". Žena prý měla vždy velké obavy vracet se z Ukrajiny do ČR, obžalovaný ji údajně napadal i když byla těhotná. "Ina byla laskavá, citlivá, pozorná, chtěla klidný život, místo toho naše dcera deset let trpěla týrání, znásilňování, ponižování," uvedla matka zavražděné.

Soud dnes také přečetl výpovědi svědků, kteří v domě těsně po události pomáhali napadené. "Byl to obrázek jako z hororu. Ležela tam paní Babyková, zakrvácená, jednu ránu v krku, druhou na břiše," uvedl jeden ze sousedů Babykových. Na rány přikládal ručníky, čekal u ženy do příjezdu záchranky. "Začala chroptět, měla oči v sloup," uvedl.

Soud dnes jednání odročil na 29. května a poté na 11. června.Babyka totiž trvá na výslechu své milenky, která se dnes k soudu nedostavila. Požaduje také výslech dvou zpracovatelů odborných

jm51 ( 20. května 2014 13:43 )

Měli ho podříznout v jeho úkrytu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání