Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bobrov způsobil nehodu, při které zemřel Dan (†26): Zabiják z nissanu utekl do Ruska

Autor: Jan Doležal - 
15. května 2014
15:43

Bezohlednou jízdou zavinil havárii, při které zemřel Daniel R. (†26). Igora Bobrova (34) za to poslal soud na 3 roky do vězení. Podnikatel ale zmizel do Ruska a zoufalým pozůstalým se jen směje.

Nehoda se stala 21.5. 2011. Když kladenský soud poslal viníka tragédie do vězení, Bobrov se odvolal a téměř okamžitě zmizel do Ruska. Verdikt krajského soudu, který rozsudek potvrdil, si vyslechl už jen jeho advokát.

O tom, že Bobrov nesedí v kriminále, se rodiče Dana dozvěděli až ve chvíli, kdy chtěli jednat o finančním vyrovnání za psychickou újmu. „Ten člověk má už rok sedět, ale místo toho se nám všem, kteří Dana oplakáváme, jenom vysmívá. Zachoval se jako zbabělec,“ řekl Blesku oběti Leon Ryčl.

Policie po Bobrovovi vyhlásila pátrání. „Víme, kde je. Jeho bratr nám řekl, že odjel do Ruska. Za katr se mu nechce a žádnou vinu za to, co se stalo, necítí. To tvrdil už před soudem,“ dodala Danova nevlastní matka Hana Ryčlová. Jisté je, že Bobrov do vězení hned tak nepůjde. České republika nemá s Ruskem smlouvu o vydávání zločinců.

Co se vlastně stalo

Bobrov podle obžaloby 21. května 2011 při návratu z tuningového srazu předjížděl u Slaného ve 180kilometrové rychlosti kolonu aut, i když měl zakrytý výhled přes sportovní vůz, který řídil zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec. Bobrov se nestihl včas zařadit do svého jízdního pruhu a ohrozil protijedoucí Renault Twingo. Dan za volantem renaultu se snažil srážce vyhnout, sjel ze silnice, auto se několikrát převrátilo a skončilo ve stráni. Mladík zemřel v nemocnici, jeho přítelkyně nehodu s těžkým zraněním přežila. Soud tříletý trest pro Bobrova definitivně potvrdil 7. května 2013.

e.44 ( 16. května 2014 21:42 )

Podle svědků i podle rekonstrukce se ten zhulenej kluk vyhýbal autu Bobrova. Vavřinec byl tou dobou dávno zařazenej ve svým pruhu.

e.44 ( 16. května 2014 21:38 )

Pokud si někdo myslel, že bude Bobrov v klídku čekat než ho šoupnou do basy, měl by se léčit. To mohla jistit jedině vazba.

ollina ( 15. května 2014 18:22 )

Všichni tři jsou viníci, jeden byl potrestán a to opravdu hodně. Co další dva? I kdyby se nepodíleli na té nehodě, tak za závody v silných autech na silnici, by ten kriminál měl být i kdyby se nestalo nic.

ollina ( 15. května 2014 18:20 )

To je zase fraška. Kdo za to bude potrestanej? Vavřince osvobodili a rusa nechali upláchnout.........a ještě nám chtěj namluvit, že to udělali z lásky k člověku a zadarmo

jsemtady ( 15. května 2014 18:10 )

Souhlas.Vavřinec z kola ven,rusák za hranicema a feťák pod drnem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání