Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co mají společného zavraždění taxikáři? Dluhy a možná i lichvu!

Autor: lvi - 
14. května 2014
05:01

Všichni tři pracovali jako taxikáři, zemřeli stejnou smrtí a rukou jednoho člověka. To ale není to jediné, co měli Petr S. (†42), Daniel C. (†25) a Milan P. (†58) společného. Spojuje je také bydliště mimo Prahu a finanční potíže.

Všichni tři řidiči nepocházeli z Prahy. Petr S. (†42) bydlel v Kladně, Milan P. (†58) v Bratřicích na Pelhřimovsku a Daniel C. (†25) v Milovicích. Přitom trvale své řemeslo vykonávali v Praze. Možná museli, možná kvůli vyšším výdělkům a možná kvůli tomu, aby někomu byli pravidelně na očích.

Blesk cz. oslovil několik taxikářů, kteří se shodují, že sériový vrah vůbec ve zmíněných případech nemusel jednat náhodně. „Víte, v naší branži se neděje nic jen tak. Vím, že teď řeknu něco proti našemu řemeslu, ale mezi taxikáři se pohybují mnohdy pochybná individua, například dealeři, lichváři, bývalí trestanci. Sklouznout s některými kolegy na šikmou plochu nebývá někdy problém,“ uvedl pro Blesk.cz taxikář Martin Milát.

Otázkou zůstává, proč by ale zrovna zmínění tři zavraždění taxikáři měli být „do něčeho namočeni“, a také to, je-li jejich vrah jedna a tatáž osoba, která vraždila z konkrétního důvodu.

Z ubytovny pro auto za 700 tisíc

Zaměřme se proto na jednotlivé životní osudy taxikářů. Petr S. se zmíněným řemeslem neživil dlouho, před několika lety mu nevyšlo jiné podnikání a šlo to s ním z kopce. Dokonce až tak, že skončil na jedné z kladenských ubytoven. „Ano bydlel tady a na to kolik mu bylo, vypadal strašně staře. Myslím, že měl problémy s alkoholem. Často tu dlužil i nájem,“ uvedla jedna s obyvatelek ubytovny. Je záhadou, jak takto zdecimovaný člověk, s manželkou a dítětem a další ratolestí na cestě, se zázračně postavil na nohy, zakoupil vozidlo Honda CRV v hodnotě cca 700 tisíc korun a jal se provozovat řemeslo taxikáře, platě dva dispečinky a pravidelnou koncesi. Je jasné, že se musel ohánět, otázkou je, co nebo kdo za záhadným vzestupem a možná i definitivním pádem Petra S. stál a stojí.

Vezl Daniel svého vraha dvakrát?

Druhý a dost podobný příběh nabízí životní pouť mladíčka Daniela C. Původně nadějný fotbalista, začal s taxikařinou jen měsíc před svým tragickým skonem. Jak sám údajně říkával, měl z řemesla obavy a svěřil se i svým rodičům, že asi týden před vraždou si myslel, že je nedobrovolným účastníkem své „poslední jízdy“. „Prý vezl do Uhříněvsi chlapa jako hora. Kluk mluvil o tom, že měl strach ho nabrat. Vysazoval ho u baráku se zdobnou bránou. Chlap mu řekl, že musí dovnitř pro peníze, nakonec je fakt přinesl. Dádovi spadnul kámen ze srdce,“ uvedli rodiče Daniela C. O týden později policisté našli Daniela s prostřelenou hlavou nedaleko Uhříněvsi. Zda si Daniel začal s někým podobným, koho popisují jeho rodiče, není známo, nicméně jeho kamarád přiznal, že v minulosti Daniel koketoval se vstupem do podivných podniků. „Chtěli z něj udělat bílého koně v jedné firmě s cateringem. Chtěl si na to půjčit několik set tisíc a snil o tom, že bude mít své mobilní pohostinství. Pak ale začal z ničeho nic taxikařit. Občas se okolo něj objevovali divní lidé. Zvlášť poslední dobou. Přitom to byl slušný kluk,“ řekl jeden z jeho bývalých fotbalových spoluhráčů.

Příběh třetí: Útěk z Prahy

Trojici tragicky zesnulých doplňuje Milan P. Jeho životní pouť dokresluje teorii, že se nemuselo nutně jednat o náhodu, která svedla taxikáře pod jednoho společného jmenovatele. Milan jezdil dlouho, bydlel léta v Praze, kde vlastnil i nemovitost a měl spoustu přátel. Jednoho dne se ale rozhodl, že bydlení v Praze vymění za klid venkova. Přitom byl znám jako bohém a milovník zábavy všeho druhu. Kolegy jeho obrat o sto osmdesát stupňů překvapil a možná ještě více jeho kamaráda Viktora Č. „Měl před důchodem, začal pořád mluvit o lesích, rybníku, rybách. Nechtěl jezdit v noci a vlastně už ani ne moc v Praze. Jakoby se tu nechtěl zdržovat. A pak ten rychlý prodej jeho bytu… Nevím, co si o tom myslet,“ řekl Blesku.cz Viktor Č.

Tlačil snad někdo na zmíněné tři taxikáře? Dlužili řidiči někomu peníze? Stali se obětí vydírání nebo lichvářů? Nebo šlo opravdu jen o náhodný výběr psychopata, jehož stín dále děsí Prahu a její taxikáře? Na tyto otázky znají odpovědi jen tři muži, kteří už ale čtvrté, nejdůležitější jméno, neprozradí. Policie ale jistě i zmíněnou teorii prověřuje. „Nemůžeme s ohledem na průběh vyšetřování poskytnout jakékoli podrobnosti, nicméně veřejnost žádáme o pomoc, jestli v místech nálezu těl, respektive i aut, nevnímali jakoukoli podezřelou aktivitu a zda nespatřili osoby vystupující nebo nastupující do zmiňovaných vozidel,“ uvedla policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Sériový vrah začal svou krvavou misi v Praze už koncem ledna, kdy se jeho první obětí stal taxikář Petr S. (†42). V souvislosti s tímto zabijákem se hovoří také o 13. březnu. Tehdy dosud neznámý pachatel zastřelil v tramvaji č. 17 Danuši S. (†64). V noci z 10. na 11. dubna pak popravil Daniela C. (†25) a Milana P (†58).

madr1111 ( 26. června 2014 22:18 )

Takové lži co píšete,nestydíte se.Tak mi ukažte toho co vám řekl,že Daniel si chtěl udělat pohostinství.Jen si umíte vymýšlet.Nestydíte se takhle psát o chudáčcívh co už nežijou!!!

eruvie1 ( 24. května 2014 14:49 )

to si snad děláte ***, ne jednoho z nich jsem dobře znala a neni tu o něm ani slovo pravdy, za tohle by měli pozůstalý nárok na žalobu, bacha na to blesku :P

madr1111 ( 15. května 2014 22:03 )

Ja nechapu jestli blesk neumi cist.v casopise tyden je cerny na bilym,ze mladik bydlel v Praze.

madr1111 ( 14. května 2014 18:07 )

 Kdyz dopadnou toho chcipaka vraha nebo vrahy tak pak blesk i vy vsichni uvidite,ze obeti byli nevinny.ze to byl maniak nebo loupez.

madr1111 ( 14. května 2014 18:04 )

 Drakulina:precti si casopis tyden a dozvis se,ze mladej taxikar k penezum neprisel,mel auto z pujcovny.byl rad,ze zaplati auto,dispecink atd a ma na jidlo pro rodinu.nikdo nema rad taxikare,ale vsichni nejsou stejny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání