Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženu v tramvaji a taxikáře popravili různými zbraněmi: Co mají vraždy společného?

Autor: ljš - 
8. května 2014
12:05

Snaží se taxivrah vyšetřovatele zmást, nebo skutečně nemá s vraždou Danuše S. (†64) v tramvaji číslo 17 nic společného? Zabila ji totiž zcela jiná zbraň, než jakou vrah popravil tři pražské taxikáře. Jinak mají ale tyto násilné činy mnoho společného.

Podle posledních informací nezabil vrah taxikáře Petra S., Daniela C. a Milana P. malorážkou, ale pistolí menší ráže, a to zřejmě 6,35 mm. Ta je nepříliš drahá a velmi snadno dostupná. K vraždě Danuše S. však byla použita právě malorážka.

Způsob, jakým byla chladnokrevně popravena ale podle informací deníku Právo nese velmi podobné znaky jako vraždy taxikářů. Kriminalisté však odmítají jakékoli detaily týkající se všech čtyř případů blíže specifikovat.

Společný mají také čas, kdy k nim došlo. Všechny se totiž odehrály ve čtvrtek, nebo v noci na pátek. Navíc pokud je vrah jeden, vyhledává si oběti stále ve stejné oblasti. Danuše S. totiž do tramvaje smrti nastoupila na Palackého náměstí, tedy nedaleko místa, kde si vrah najal jednoho z taxikářů.

Při žádné z vražd také nebyla odcizena žádná velká částka. Vrah si sice z místa činu odvezl kabelku Danuše S., nic cenného v ní ale údajně nebylo. I taxikáři u sebe údajně mají vždy jen menší hotovost maximálně do pěti tisíc korun. Přesto se loupežný motiv například v případě drogově závislého pachatele nedá vyloučit.

Snaží se tedy vrah kombinováním zbraní svézt policii ze stopy, nebo se jedná o dva zcela odlišné zabijáky? „Aby řádili po Praze dva magoři najednou, to by byla hodně velká náhoda, protože podle mě skutečně vraždí nějaký magor, který chce policii ukázat, jak to neumí, a předvést se,“ řekl Právu expert na násilnou bezpečnostní problematiku.

Kriminálka zatím popravené taxikáře s vraždou v tramvaji zřejmě nespojila. Vyšetřují je totiž odlišné týmy Marešova 1. oddělení.

majojo ( 17. května 2014 11:39 )

Jo, jasně. Každý vrah má po ruce dvě střelné zbraně různých ráží - a kdyby to nevyšlo, tak ještě kuchyňský nůž. Co to plácáte a melete hruštičky s jablíčkama, mimoňové bulvární?

foxlova ( 10. května 2014 23:30 )

modralisko: ...už vim, kde je...přesně

londynskypes ( 10. května 2014 20:24 )

ja se domnivam ze baba ho videla nekde kde nemela

turek1 ( 8. května 2014 20:48 )

muj osobni nazor je ze autor clanku je obecny blb ktery nema poneti o zbranich a jenom hleda senzaci otazka jak je dostupna zbran raze 6,35 snadna? to se da koupit na ulici? kde? jses novinar ktery nevy ocem pise jenom hledas sezaci a mates lidi. debile

madr1111 ( 8. května 2014 18:52 )

To taky nechápu,že kamery selhali.Tak na co jsou všude jen pro legraci?Nevěřím tomu moc,že kamery selhali.Jestli vrah není nějaká oosobnost na kterou nemají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání