Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taxivrah zabíjel foukačkou! Co to o něm vypovídá?

Autor: lvi - 
7. května 2014
16:26

Užíval si mediální pozornost skoro čtvrt roku. Na svědomí má tři vraždy taxikářů, o jeho čtvrtém mordu ženy z tramvaje č. 17 se spekuluje. Policie mnoho stop nemá, navzdory tomu se ví, čím a jak vraždil!

Zmíněné tři taxikáře má na svědomí pravděpodobně ráže 6,35 mm, nikoli malorážka, jak se spekulovalo. Tedy foukačka, na kterou „stačí“ zbrojní průkaz typu A. Nejběžnější a nejpoužívanější pistole této ráže (např. ČZ 45, ČZ 92 pozn. red) se dají sehnat už kolem 1500 korun, tedy levněji než třeba plynová zbraň. „Takové zjištění určitě policie vyhodnotí a přičte k psychologickému profilu vraha. Vrah útočil s minimálními náklady a maximální škodou. Značí to, že buď opět „klame tělem“, v tomto případě zbraní, nebo jde o člověka z nižší vrstvy, možná narkomana. Otázkou rovněž zůstává, zda zbraně drží legálně,“ uvedl pro Blesk.cz emeritní forenzní psycholog Cyril Svátek.

Jestliže by vrah zbraň držel legálně a v případě, že má na svědomí i čtyřiašedesátiletou ženu z tramvaje č. 17, kterou popravil skutečně malorážkou ráže 22, nabízí se policistům stopa v podobě kombinace dvou legálně držených zbraní na jméno a zbrojní průkaz v registru zbraní a střeliv. Pokud však zbraně vlastní nelegálně, nemají se ani v případě povědomí o zbraních kriminalisté čeho chytit.

Jak je to s trestním rejstříkem?

Policistům se ale nabízí v souvislosti s manipulací se zbraněmi ještě jedno vodítko. Výpis podobně vyhlížejících případů zahrnující již objasněné útoky stejnými typy zbraní, respektive i jejich kombinací. Trestní rejstřík v takovém případě může posloužit jako vodítko a zúžit počet případných pachatelů, nicméně pouze za předpokladu, že byl dotyčný již trestán nebo alespoň stíhán.

To by se však neshodovalo s dříve vypracovaným profilem pachatele, který byl podle psychologů doposud bezúhonný.

foxlova ( 8. května 2014 10:40 )

...ten magor už chystá jiné náčiní ...dávejte si pozor

kukuku ( 8. května 2014 07:52 )

Mít myšlenku a srozumitelně ji vyjádřit, to je nad Tvé síly.

kukuku ( 8. května 2014 07:50 )

Lepší vystudovat kdykoliv dřív, než s prázdnou palicí mít nárok na vystudování jen díky současnému školství (jako Ty hovádko boží).

evolucius ( 8. května 2014 07:47 )

 Foukacka je mozna pisatelka clanku...

peterrr ( 7. května 2014 23:13 )

hovado

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání