Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyšetřování vražd taxikářů vázne: V taxikách jsou tisíce vzorků DNA

7. května 2014
09:30

Zdá se, že vyšetřování vražd tří taxikářů uvízlo na mrtvém bodě a kriminalisté se nemají čeho chytit. Opak je ale pravdou. Stop mají údajně více, než by bylo v danou chvíli potřeba. Přesto po záhadném zločinci jako by se slehla sem a jeho stín dál děsí Prahu.

Podle zdroje deníku Právo, se totiž kriminalisté potýkají s rozsáhlou a několikanásobnou expertizou všech tří vozidel zavražděných. "Těmi auty jely stovky, možná tisíce lidí, takže si asi dokážete představit, kolik v nich mohlo být stop," cituje list zmíněný zdroj.

Právě na základě zmíněných problémům se snímáním stop z vozidel, respektive analýze DNA ulpívajících v interiérech aut, nedokázali zatím policisté zúžit počet vyšetřovacích verzí ani na dvě možné, což je za normálních okolností běžnou kriminalistickou rutinou.

Kamerový systém v Praze selhal

Podle zdroje blízkému vyšetřování, navíc nepomohli mordpartě v čele s Josefem Marešem ani záznamy kamerových systémů z ulic, kde z vozidel taxislužeb vystupovaly, respektive nastupovaly potencionálně podezřelé osoby. Záběry jsou údajně tak nekvalitní, že policisté z ni ch mohli odtušit maximálně siluetu osob či osoby, ale jinak vůbec nic.

modraliska ( 9. května 2014 08:42 )

No jo, našli u něj ve foťáku fotky další holčičky, podobné Aničce, a taky jejího domu, kde bydlela - zřejmě to chtěl zopakovat. Hlavně, že už to nikdy neudělá.

foxlova ( 7. května 2014 23:26 )

Přesně rozumím, ale o tom "my" nerozhodujeme...díky, co ještě kolem toho píšete...Děsí mne, že si už plánoval další holčičku a už si ji i fotil?? ...mne z toho docházejí úplně slova...to jsem vůbec nevěděla...je hrozně fajn,se tělo našlo a team co to měl na starosti to nevzdal...důležitý je, že to vše zabránilo dalšímu neštěstí...tolika lidí kolem. ..což byla dobrá práce

foxlova ( 7. května 2014 23:08 )

přesně tak

madr1111 ( 7. května 2014 20:34 )

Každý není stejný a když například ten mladý byl začátečník tak těžko okrádal atd.to jako kdyby si bral,že čech znásilnil holčičku tak jako všichni jsou uchylové?mysli!!!nebo cigán někoho bodnul tak bodaj všichni?i ty fetáci maj každý jinou povahu.A to samý u policajtů.

zdrclamrdka ( 7. května 2014 17:31 )

není to tak dlouho, co se ve všech novinách psalo, že taxíkáři z Prahy jsou ty největší zlodějský prasata a ty dobytkové co jezdí na letiště berou od pasažérů víc než jejich kolegové v New Yorku, prý se také rvali o štafly na Václaváku i jinde, zapalovali si auta a jeden vůči druhému se dopouštěli násilí, těžko je pak po takových zprávách vzbudit v lidech lítost a přimět je k tomu, aby těmto "výtečníkům" přispívali ve sbírkách

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání