Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krkavčí matka udusila novorozence a tělo hodila do potoka: Dostala 17 let vězení!

Autor: shp, ČTK - 
5. května 2014
12:11

Své novorozeně nechtěla, a tak ho bez slitování udusila v igelitce a tělíčko hodila do potoka. Za vraždu miminka poslal olomoucký soud krkavčí matku Lucii V. (26) na 17 let do vězení. Žena se po vynesení rozsudku okamžitě odvolala.

Podle rozsudku dítě před rokem porodila do záchodové mísy ve svém bytě a v igelitové tašce jej hodila do potoka u domu, kde bydlela. Dítě se podle znalců udusilo. Podle soudu se jednoznačně prokázalo, že se chlapec narodil živý. Ženě původně hrozilo až 20 let nebo výjimečný trest. Případem se bude zabývat vrchní soud, obě strany se proti rozsudku odvolaly.

„Trest nemohl být uložen u samé spodní hranice. Způsob likvidace dítěte je podle našeho názoru neskutečně krutý, to rozum nebere. Sama obžalovaná uvedla, že věděla o existenci babyboxů v jejím okolí. I kdyby dítě nechtěla, mohla to řešit různými jinými způsoby, ne tím, že jej usmrtí,“ uvedl soudce Vladimír Hendrych.

Otec miminko chtěl

Poukázal i na to, že sám otec dítě chtěl. „Byla to zbytečná smrt narozeného člověka,“ dodal soudce. Tragédie se stala loni v květnu v Novém Malíně na Šumpersku. Tašku s mrtvým dítětem našel v potoce místní člověk. Žena podle obžaloby své těhotenství tajila, svému tehdejšímu příteli a otci dítěte i svému okolí tvrdila, že přibývá na váze kvůli potížím se štítnou žlázou.

Podle žalobkyně jediné, co se nepodařilo zjistit, je motiv obžalované. „Jednání se obžalovaná dopustila po předchozím uvážení. Své těhotenství po celou dobu tajila, nepořídila si výbavu. Dítě se nehodilo do konceptu obžalované, ještě před porodem se rozhodla, že se jej zbaví,“ uvedla žalobkyně Michaela Šoková.

Podle obhájce Jiřího Staňka nejsou důkazy o tom, že by žena vraždu plánovala. Potíže se štítnou žlázou si prý sama vsugerovala a skutečně tomu údajně věřila. „Úkony, zda dítě žije, prováděla ve zmatku. Dítě dala do tašky s přesvědčením, že je mrtvé,“ podotkl obhájce.

marlen52 ( 5. května 2014 16:36 )

když se odvolala tak bych ji napařila ještě víc

bibs_7 ( 5. května 2014 15:42 )

Ono tie d.e.b.i.l.k.y snád vyslovene chcú byt chytené, inak by to nepohadzovali stále okolo domu.

zlymikes ( 5. května 2014 15:12 )

IQ houpacího koně - vždyť si to mimino hodila přímo pod okna baráku,kde bydlela

paprtala ( 5. května 2014 14:22 )

Dobře on Přesně toto mně napadlo taky!

karmavana ( 5. května 2014 13:11 )

To děcko snad měla s MUDr. "Prasákem" Bartákem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání