Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zfetovaný řidič smetl strážkyni zákona: Policistka zemřela v nemocnici!

Autor: dat, lm, jad, ČTK - 
3. května 2014
10:45

Policistka, kterou srazil řidič pronásledovaný policií na Mělnicku, zemřela. Muž byl podle kriminalistů pod vlivem pervitinu a měl vyslovený zákaz řízení. Žena utrpěla vážné poranění hlavy a zlomeninu nohy. Zraněním nakonec podlehla ve Vinohradské nemocnici.

Vůz podle chtěla nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. "Policisté ho pronásledovali, na pomoc byly přivolány i další hlídky. Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znova zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel. Utrpěla vážná zranění," popsala nehodu policejní mluvčí Markéta Johnová.

Policisté pak posádku zadrželi - kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Dvaadvacetiletý řidič byl podle policie pod vlivem pervitinu a měl vyslovený zákaz řízení. Jaký trest mu hrozí, zatím není známo. "Celá věc je v šetření, kriminalisté do současné doby ještě nevyslovili právní kvalifikaci," dodala Johnová.

Petra Effenbergerová z tiskového oddělení středočeské záchranné služby uvedla, že vůz policistku srazil ve velké rychlosti. Záchranáři ji se závažným poraněním hlavy a otevřenou zlomeninou holenní kosti přepravili do traumacentra pražské vinohradské nemocnice. "Lékař musel pacientce zajistit dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci," uvedla Effenbergerová.

Letecká záchranná služba nemohla vzlétnout kvůli nepřízni počasí, a tak ženu do nemocnice odvezla sanitka. I přes velkou snahu lékařů a zdravotníků žena nakonec vážným zraněním podlehla.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání