Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z vězení uprchl nebezpečný kriminálník: Viděli jste ho?

Policie pátrá po uprchlém vězni Janu Macháčkovi
Policie pátrá po uprchlém vězni Janu Macháčkovi  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, ČTK - 
30. dubna 2014
10:18

Kriminalisté pátrají po jednadvacetiletém Janu Macháčkovi, který v pondělí utekl z odloučeného pracoviště věznice v Rapoticích na Třebíčsku. Po uprchlém vězni vyhlásili policisté celostátní pátrání a o pomoc žádají i veřejnost. Nikdo by se však neměl pokoušet hledaného muže sám zadržet.

"V pondělí odpoledne utekl z ubytovny poblíž objektu věznice, kde pracoval. Policisté přijali oznámení o útěku vězně ve večerních hodinách a začali po uprchlém muži okamžitě pátrat," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Macháček si ve věznici odpykává několikaletý trest odnětí svobody za loupež. "Trest vykonává v nejmírnější kategorii s dohledem, věznici měl opustit zhruba v polovině roku 2016," řekl mluvčí rapotické věznice Jan Doležal.

Hledaný muž má trvalé bydliště v obci Zbraslav v okrese Brno-venkov, je vysoký přibližně 180 centimetrů, střední postavy. Má modré oči a hnědé krátké vlnité vlasy. Na sobě má pravděpodobně oblečené civilní oblečení, do kterého se při útěku převlékl.

Informace o uprchlém vězni s jeho popisem byla předána všem policejním hlídkám. Policisté prohledali lokalitu věznice i okolí, včetně okolních obcí, i další místa, kde by se mohl hledaný muž nacházet. Prověřili také autobusová a vlaková nádraží a další vytipovaná místa, pátrají i u jeho příbuzných a známých.

Lidé, kteří by mohli o hledaném muži podat jakékoli informace, mohou zavolat na tísňovou linku 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání