Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žalobce Išvan: Kauza Nagyová půjde k soudu už za pár dní!

Podle Ištvana se kauza Jany Nečasové (Nagyové) dostane už brzy k soudu
Podle Ištvana se kauza Jany Nečasové (Nagyové) dostane už brzy k soudu  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: vlb - 
26. dubna 2014
13:00

Pokud vše půjde hladce, už za pár dní by mohla být hotova obžaloba blonďaté dominy Jany Nagyové (nyní Nečasové). „Bude možné to poslat soudu,“ řekl vrchní státní zástupce Ivo Ištvan.

"Očekávám, že v horizontu dnů by měla být připravena obžaloba ve věci zneužití Vojenského zpravodajství (Nagyová měla údajně nechat sledovat tehdejší manželku Petra Nečase, pozn red.). Až ji vyšetřující státní zástupce dokončí, určitě si ji budu chtít přečíst, a pokud se všichni shodneme, že takto má být podána, tak tuto část kauzy vyjmeme ze společného řízení a bude ji možné poslat soudu," řekl Ištván v rozhovoru pro Mladou frontu DNES.

V prvé řadě se tak soud dostane k detailům kauzy, kdy po zásahu na Úřadu vlády padl celý kabinet Petra Nečase. Ten se následně se svou manželkou rozvedl a oženil se svou někdejší šéfku kanceláře, Janu Nagyovou, která je podle Ištvana spojníkem mezi několika kauzami.

„Jedna se týká bývalého výše postaveného státního zástupce Libora Grygárka. Další kauza, řekněme ta korupční, se týká exposlanců. Pak je tam část, kterou vyšetřujeme v režimu utajení, jde tam o ohrožení utajované informace,“ vypočítává chapadla složité chobotnice Ištvan.

Právě poslední kauza je prý přitom klíčová. Víc k ní ale neprozradil. „Je to poměrně zásadní věc a je vedena v režimu utajení,“ řekl státní zástupce.

andreslawicky ( 28. dubna 2014 16:02 )

Rok vyšetřoval a snad bude konečně vyšetřen společně se Šlachtou počítám že si je oba v Bohnicích nechají na pozorování

andreslawicky ( 28. dubna 2014 16:01 )

Půjde k soudu za špehování??

ppadys13 ( 27. dubna 2014 09:20 )

Kdo věří ve spravedlnost je IDIOT. 

illis ( 26. dubna 2014 19:48 )

vasek99

illis ( 26. dubna 2014 19:47 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání