Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jonák míří na svobodu: Co o něm řekli jeho blízcí?

Autor: rap - 
26. dubna 2014
07:21

Někdejší král Discolandu Sylvie Ivan Jonák (58) – člověk kdysi údajně úzce propojený s bossy podsvětí, ale i s vrcholnými politiky, umělci a další »smetánkou« – bude v pondělí volný. Deník Blesk u této příležitosti vydává o Jonákovi unikátní knihu.

Po dlouhých osmnácti letech se Jonákovi otevřou brány věznice, ve které seděl za zorganizování vraždy manželky Ludviky. Svá svědectví o něm čtenářům podává dvanáct lidí, kteří Jonáka znali dlouhá léta a víc než dobře. Andělem prý nebyl, ale nikdo z nich nevěří, že by svoji Ludviku nechal zabít.

Tady je jen malá část z některých rozhovorů a zpovědí. Mnohem víc si samozřejmě přečtete na 128 stránkách knihy, která vychází už v pondělí. Nebo si ji už dnes můžete objednat jednoduše pomocí SMS (návod najdete dole na této stránce).

Marie Machová (78), Jonákova matka

Když u nás poprvé zazvonili policisté, zůstala jsem jako opařená. Řekli mi, že Ivan ještě s dalšími vykrádá auta a že toho má na svědomí ještě víc. Pak se dal dohromady s nějakou feťáckou partou, dělal jim řidiče, když vykradli lékárnu Nemocnice Na Bulovce.

Milan Polach (40), člen Sdružení nezávislých revolucionářů od sv. Václava

Ivan Jonák sdružení založil v listopadu 1989, do krabic od televizorů nám pod sochou sv. Václava lidé tehdy sypali neuvěřitelné peníze, které on odvážel do ústředí pro potřeby revoluce.

Pavel Novák, kamarád a spolužák

Ivanovi jsem říkal Ivanhoe. Když utekl z učňáku, kde jsem byl s ním, začal u cirkusu zápasit s medvědem. Viděl jsem ho při tom v Libni, měl na sobě helmu a vaťák přepásaný řemenem.

Patrik Rokl (46), diskžokej v Discolandu Sylvie

Jednou tam přijel švýcarský diskžokej BoBo a dostal chuť na dámskou společnost. Ivan ho vzal vozem někam na Barrandov, ale na zpáteční cestě se BoBo při hledání cesty z paneláku ztratil a hodinu někde bloudil. Ivan pak o něm mluvil jako o debilovi.

Václav (42), spoluvězeň z Valdic

Podle mého tam měl Ivan pořád hlad. Snědl všechno, od ostatních kupoval i konzervy, hlavně rybičky. Měl strašnou nadváhu, i postel mu vyztužili železnými vzpruhami, aby pod ním vydržela.

Již toto pondělí vychází nová kniha z krimi edice Blesku Ivan Jonák: Mafián bez mafie. Již toto pondělí vychází nová kniha z krimi edice Blesku Ivan Jonák: Mafián bez mafie. | archiv Blesku

moiaza ( 26. dubna 2014 19:13 )

Mi je nějaký Jonák zcela ukradený. Je pro mě stejně důležitý, jako Rychtář, Bartošová, Hanychová,Janoušek, Richtig a další "celebrity".

eisenbieger ( 26. dubna 2014 13:02 )

tady sem neco nasel , jooo to je tezkej kus ty kunditscky v tom aute ....to snad neni ani v praze foceny , ja si myslim ze byl na dovoleny v chorvatsku tam tomu verim tam beha v lete milion nahych... https://www.youtube.com/watch?v=ZHl4jsPRCbU

eisenbieger ( 26. dubna 2014 12:55 )

ten Rockl je de.bil , dj bobo s nim nikde na barrandove nebyl ...ano hral v jeho diskolandu tod vse myslim ze to bylo po jednom megadance festivalu pro zabavu kolegu ..nekde je na googlu naky videjko

elssa... ( 26. dubna 2014 11:30 )

klasickej českej národ, z každýho kriminalníka udělá celebritu, David Rath taky podepisoval knihu jako veleslavný člověk, tenhle grázl možná ženu nezabil, ale myslel si že si na dluh koupí všechno, takže žádný strom neroste do nebe, a nejsem na něj vskutku zvědavá a na jeho knihu už vůbec ne, zajímalo by mě, kdy budou psát knihy lidi co něco dokazali, a Blesk jim je bude vydávat, a taky by mě zajímalo kterej trotl si tu knihu koupí

gabreta ( 26. dubna 2014 11:27 )

Omyl!!! Česká mafie je úplně jiná, než ta ke který patřil Jonák! To byl jen pěšák, kterej moc věděl, tak musel do klece. Ti správní šéfové sedí na vysokých a vlivných postech za zadkem politiků a odtud tahají za šňůrky čímš řídí tenhle stát!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání