Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pedofil se vydával za 14letou školačku: 200 dívek oslovil, 10 zneužil

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
24. dubna 2014
14:23

Vydával se za 14letou školačku, na internetu podle policie oslovil přes 200 obětí, pohlavní styk měl s více než deseti dívkami ve věku 11 až 16 let. Nyní konečně spadla klec. Brněnští policisté devětadvacetiletého pedofila zadrželi. Za pohlavní zneužívání, ohrožování výchovy a svádění k pohlavnímu styku mu hrozí až osm let vězení. Ve vazbě je od února.

Muž na sociálních sítích oslovil minimálně 200 dívek. "Nejprve se představil jako čtrnáctiletá dívka, která nabízela natáčení porna. Vsadil na to, že mu dívky jako dívce lépe uvěří, což byla pravda. Pak jakoby předal kontakt na kamaráda producenta, který se podle potřeby tvářil, že je mu 19 až 21 let," popsala taktiku zadrženého vyšetřovatelka Michaela Kučerová. Poté už se s pomocí lichotek snažil dívky získat k natáčení porna. "Sliboval jim, že se nikdo nic nedozví, odměna měla být 30.000 až 70.000 korun," uvedla Kučerová. Některé z dívek se takto nechaly nalákat a šly s mužem na rande. Poté se s ním vyspaly, některé i opakovaně. Když chtěly peníze, přestal se jim ozývat.

Policisté na případ přišly díky rodičům jedné z dívek. "Muž se jí zdál podezřelý, řekla o tom rodičům a ti to nahlásili. Jako jediná se zachovala přesně tak, jak měla. Domnívám se, že případů, kdy někdo na sociálních sítích láká dívky, je spousta. Toto je špička ledovce," míní Kučerová. Zdůraznila však, že pachatel nikdy nepoužil násilí. Ve chvíli, kdy dívky odmítly, na ně dál nenaléhal. "Vše dělaly dobrovolně," uvedla.

Snaží se tak varovat především rodiče, kteří se podle ní musí zajímat o to, co jejich dítě dělá ve volném čase a na internetu. "Reakcí rodičů, když se o počínání svých dcer dozvěděli, byl šok," zdůraznila Kučerová. Šlo podle ní o dívky ze slušných rodin, stejně tak pachatel měl čistý trestní rejstřík a podle Kučerové šlo o "normálního chlapa". Vyšetřování případu potrvá ještě několik měsíců, dívek mohlo být více než 200.

Podle policistů rodiče nebezpečí na internetu a sociálních sítích podceňují, často se svými znalostmi za dětmi zaostávají a nedokážou jejich činnost na internetu kontrolovat. Proto policie pořádá s dalšími organizacemi a institucemi školení a semináře pro učitele, rodiče i děti

simgiran ( 25. dubna 2014 19:03 )

Hm, ve věku 11 - 16, to na pedofila moc nesedí, pedofily přitahují dívky tak 12 a méně. Většina pachatelů zneužití nejsou pedofilové. Ale novináři tomu asi rozumí lépe než sexuologové a dokáží diagnostikovat na dálku...

krisik22 ( 24. dubna 2014 16:18 )

Zní to blbě, ale faktem je: za co? Holky byly naivní trubky (o takových věcech se ve škole MLUVÍ, MLUVÍ A MLUVÍ, takže je nic neomlouvá za to, že nepoužily tu kouli na hlavě). Udělaly to dobrovolně. Nenutil je, neznásilňoval. Trest je tedy za to, že spal s holkou pod patnáct. A možná za podvod? Nevím. Vzhledem k tomu, že protituce je, pokud vím, pořád nelegální, tak by holky se žalobou moc nepochodily. Takže tady jde čistě o to, kolik jim bylo a za to si kluk víc nezaslouží. Za to, že šly holky dobrovolně s vidinou peněz, může výchova. Kluk toho jen využil ve svůj prospěch, to je vše.

janapi ( 24. dubna 2014 15:57 )

...." mu hrozí až osm let vězení...." = není to trošku málo? Když novináři napíší hrozí 8-ve finále je to sotva 3 a možná ani to né!

alna ( 24. dubna 2014 14:43 )

lipno ( 24. dubna 2014 14:36 )

zneužil zneužil? Redaktor BLB, BLB!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání