Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Odposlechy odhalily Janouškův plán: Jak chtěl ovlivňovat svůj proces?

Autor: ljš - 
24. dubna 2014
12:21

"Je potřeba nastěhovat to státnímu zástupci, se kterým se dá mluvit," takovou radu zachytily policejní odposlechy instalované v kanceláři lobbisty Romana Janouška krátce poté, co byl jeho případ překvalifikován z těžkého ublížení na zdraví na pokus o vraždu.

Podle serveru Lidovky.cz, který odposlechy zveřejnil, na nahrávce Janoušek mluví zřejmě s podnikatelem a lobbistou Martinem Ulčákem.

Ten mu nastínil detailní plán, jak by proces měl dále probíhat. "Je potřeba stabilizovat státního zástupce, který to dotáhne do obžaloby, a je třeba nakvalifikovat to správně tak, aby bylo jasné, který soudce to bude řešit. Jakoby rok se musí čekat a po roce to třeba vrátí k došetření. Takhle se pak rozhodne a udělá z toho malou podmínku a proti tomu se státní zástupce neodvolá. Odvoláš se ty, pak to půjde na vrchňák a tam už budeme vědět, na koho to spadne. Rozhodne, že nedostane podmínku a budou spravedliví," píše se v přepisu odposlechu.

Janoušek současně dostal také radu, aby se snažil dostat k vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové. "Muž říká, že si dovede představit, že to nepřekvalifikujou, že zavolá Bradáčová a byl by potřeba střelec, který napíše záznam, že intervenovala. Ale ona to neudělá. Je zajímavý vyzkoumat, jestli ta ženská to může někam posunout, jestli to chce dělat, prostě s ní musí někdo mluvit. Ty se k ní musíš dostat," parafrázovali policisté Ulčákova slova.

Lobbisté také vymýšleli, jak zmírnit vliv veřejného mínění na kauzu. "Jediný, jak bys měl, tak omdlívat zarostlej a apatickej. Jediný, co funguje, je vyvolat v lidech lítost. Jak my dva budem vyvolávat v těch lidech lítost?"zaznělo v odposlechu.

Obavy z ovlivňování procesu přitom nejsou bezpředmětné. V porovnání s jinými podobnými případy silničních pirátů se Janoušek dostává k soudu za mnohem delší dobu. Například Luboš Lacina, který si odpykává pět let za vytlačení auta z dálnice, se k soudu dostal během už za pět měsíců od nehody.

ipsace ( 26. dubna 2014 01:57 )

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/General-Randak-At-Rittig-cinta-a- keca-co-chce-Existuje-velmi-mocny-muz-o-kterem-se-moc-nemluvi-316441

ipsace ( 26. dubna 2014 01:45 )

Jak vidno, SZ (st. zástupci) a soudci se zřejmě dávno domluvili za pravděpodobného "sponzoringu" od Janouška, že Janouška vyviní. Normální lidi by dávno zavřeli za takový prakticky jistý tzv. pokus o vraždu. Měli bychom zavřít SZ a soudce, kteří se nechávají podplácet, aby konečně nastala spravedlnost !

9rot6 ( 25. dubna 2014 04:40 )

No sám jsem zvědav, jak tento proces dopadne, ale když mu v rámci vyšetřování dopravní nehody pod vlivem návykové látky nedokázali vzít ani řidičský průkaz, tak je nabíledni, že od začátku se to natahuje a prodlužuje, že to nakonec vyšumí do ztracena, vietnamka dostala držhubný a tento člověk zvaný Janoušek zřejmě vyvázne bez újmy,uvidíme,akorát je mi líto těch diskutujících,kteří se nevyjadřují k tomuto případu, ale navzájem se napadají.

sugarbitter ( 24. dubna 2014 20:05 )

Přemýšlím, kdo je horší, zda Janouškové nebo ti, co od takových berou... a a je jich docela hodně.Také plout proti proudu je obtížné,nepohodlné , mnohým se nechce, raději si vyberou pohodlnou cestu a výhody než únavnou cestu obrody. Jistě,že na to každý dojede, je to bumerang. Žít v takové společnosti je pro každého nějak nebezpečné. Nepoctivost a touha po penězích narostla do velkých rozměrů a každý zplsob je dobrý / kde se ještě nekrade,že?/ Už je to tady jako na Balkáně, ap. Vytratila se úcta k člověku i láska k bližnímu. Nestalo se to ze dne na den a tak se tot aké hned nezmění, ostatně musí se taky chtět a to zatím dost chybí. Neinformovaný občan se v současném stavu společnosti nevyzná a před volbami se tedy dá snadno manipulovat.

sugarbitter ( 24. dubna 2014 19:57 )

Už dávno se patrně oťuklo, co si lze k občanovi dovolit. Navíc je mezi námi dost darebáků, kterým to takto vyhovuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání