Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří kauza, na které pracoval Čech bez paměti: Zastavila ji Klausova amnestie?

Autor: ljš - 
23. dubna 2014
13:20

Zbili ho, znásilnili a pohodili do závěje na okraji norského Osla. Čech Michal P. (36), který trpí ztrátou paměti, v médiích několikrát prohlásil, že jeho napadení může souviset s velkým případem, na jehož vyšetřování v minulosti jako expert pracoval. Jaká kauza to byla?

O případu, na kterém pracoval, prozradil Michal P. pouze tolik, že se jedná o kauzu z 90. let, kterou vyšetřovala hospodářská kriminálka a jejíž škoda se vyšplhala na půl miliardy korun.

Serveru Novinky.cz se podařilo zjistit, že se zřejmě jedná o případ finanční skupiny Delta, v němž byli obviněni Jan Hataš, Pavel Harant, Jaroslav Šmíd a Olga Hůlová. Svým klientům nabízeli vysoké zhodnocení vložených prostředků, přestože věděli, že své závazky nebudou schopni naplnit.

Přestože obvinění poškodili přes 49 tisíc lidí, nikdo z nich potrestán nebyl. Trestní stíhání totiž bylo delší než osm let a v lednu loňského roku ho tak zastavila amnestie vydaná prezidentem Klausem.

Zda případ souvisí s únosem, znásilněním a brutálním napadením Michala P. musí vyšetřit policie. On sám zatím k možné souvislosti mlčí.

salto ( 24. dubna 2014 08:57 )

tracoinsa1975 ( 23. dubna 2014 15:33 )

Nakonec z toho vyleze,že to je jen obyčejná bukvice,co utekl před dluhama a někde u cesty,mu někdo natrhnul zadnici.Blesk z toho dělá zase Bondovku o rozpárané řiti

arturo ( 23. dubna 2014 15:06 )

A tohle je morálka? Vědět o člověku prdlajs, nerozumět problému, papouškovat drby a pomlouvat? A ještě se k tomu ohánět morálkou

arturo ( 23. dubna 2014 14:59 )

Co do toho zase bulvár motá amnestii, resp.abolici jako něco podivného a pofidérního? Co se toho blbečci zase chytají. Co je podivného na tom zastavit trestní stíhání, která trvají déle než 8 let bez prokázání viny? Podivné je leda to, jak je v právním státě vůbec možné 8 a více let někoho zbavit svobod (nakládání se svým majetkem atd) aniž by mu byla prokázána vina. V právním státě mají existovat nějaké civilizované lhůty...a ne až na důchod někomu oznámit, sorry, záměr a trestný čin se neprokázal. Jestli se neprokázala nějaká skutečná vina, jde to za vyšetřovacími orgány, resp. justicí!

rucnikvolamydlo ( 23. dubna 2014 14:51 )

U nás, může dělat soudního znalce, každý kdo má v prde.li díru. Tenhle pošuk z osla, je určitě čestný a nezkorumpovatelný. Nejspíš, ho vyhodili z gay klubu, když neměl na zaplacení a vymýšlí si pohádky, jak Kramný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání