Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Taxivrah: Proč nechával vozy obětí v centru Prahy? Ideální místo pro zmizení, říká kriminalista

Autor: vet - 
21. dubna 2014
05:00

Proč vrah pražských taxikářů zaparkoval vozy svých dvou obětí a pravděpodobně i třetí na Vinohradech v Praze 2? To je jedna ze záhad, které řeší kriminalisté.

Vůz se zastřeleným Petrem S. (†42) a renault Daniela C. (†26) zanechal v Lužické ulici. I když místo nálezu superbu taxikáře Milana P. (†58) policie tají, podle snímku, který zveřejnila, stál v obdobné lokalitě. Proč? „Ve dne i v noci je to ideální místo k tomu, aby co nejrychleji zmizel na jakékoliv místo v Praze,“ prozradil Blesku jeden z pražských kriminalistů.

Jen pár minut chůze od Lužické ulice jsou zastávky tramvají 4, 22, 10, 16 a nočních spojů 57, 59 a 51, mířících do centra Prahy i na okraje města. Byla by to lepší strategie, než kdyby tam měl zaparkovaný svůj vůz. „Stejné auto v konkrétních dnech ve stejné lokalitě by mohlo být nápadné. Mohli by si ho všimnout svědkové nebo ho zaznamenat městský kamerový systém. Takto měl šanci zmizet pokaždé jiným směrem nenápadně a rychle,“ míní detektiv.

Známá fakta

*Daniel C. odjel renaultem s posledním zjištěným zákazníkem v 11. dubna z Ječné ulice nedaleko Vinohrad v 01.40 hodin.
*Milan P. černým superbem ještě projížděl ulicemi Rytířská a Husova v Praze 1 ve čtvrtek 10. dubna ve 23.15 hodin.
*Těla Daniela a Milana nechal vrah v ulici K Netlukám v pražské Uhříněvsi.
*Petr S. byl nalezen koncem ledna zastřelený ve svém taxi v Lužické ulici.
*Všichni tři byli zastřeleni stejnou zbraní.

medelskamarie ( 21. dubna 2014 15:58 )

Policie má asi své důvody, proč místo nalezení druhého, nebo zřejmě spíše prvního auta tají. Přesto podle zveřejněných fotografií auta není těžké místo najít a nemusíte ani vstát od počítače - stačí se s trochou logiky podívat na mapy google - zajímavé je, že přesně na tom místě stál v okamžiku, kdy google mapy Prahy fotil, rovněž taxík i s řidičem, který si čte knihu. Zřejmě právě na tom místě stávají častěji, když nemají zrovna práci. Do Ječné ulice to odtud opravdu není daleko, jesliže právě tam stopnul druhé auto.

nojasne ( 21. dubna 2014 15:33 )

Zato taxikáři nejsou příliš důvtipní. Pokud nejede přes dispečink, co mu brání, aby si z mobilu zavolal na svoje jiné číslo a na hlasovou schránku řekl, řekl jedu z Vinohrad do Uhříněvse, vezu muže středního věku s knírkem. Nestálo by to nic, dispečink by se nic nedozvěděl a cestující by věděl, že o něm existuje záznam, který nemůže smazat.

popocatepetl ( 21. dubna 2014 14:00 )

"Hrozí", samozřejmě, ne "hrizí".

popocatepetl ( 21. dubna 2014 13:59 )

V těch místech v 6 ráno moc lidí do tramvaje nenastupuje, natož v 5. Ale na metro to není pěšky daleko. Anebo to byl člověk z okolí, z docházkové vzdálenosti. Tomu by celkem nasvědčovalo, že si vybral takovou tichou ulici, kde s vysokou pravděpodobností hrizí, že si lidé cizího člověka všimnou. Anebo byl sám taxikář, jezdíval tam a věděl, že i když to tak nevypadá, nevšimne si nikdy nikdo ničeho.

popocatepetl ( 21. dubna 2014 13:54 )

Přesně tak. Takže dobře dělá policie, že mnoho informací nepouští.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání