Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šéf Českých drah Kurucz byl odposloucháván: V jeho kanceláři našli štěnici!

V kanceláři šéfa Českých drah Daniela Kurucze bylo nalezeno odposloucávací zařízení.
V kanceláři šéfa Českých drah Daniela Kurucze bylo nalezeno odposloucávací zařízení.  (Autor: ČTK/Archiv Blesku)
18. dubna 2014
14:14

Ožehavý problém řeší na nejvyšší vedení Českých drah, které má aktuálně problém s nálezem odposlouchávacího zařízení v kanceláři generálního ředitele společnosti Daniela Kurucze. Na případ upozornil deník Právo.

Zatím není jasné, zda dráhy ve zmíněné souvislosti podaly trestní oznámení, Sám Kurucz se k případu nechce vyjadřovat. „Zjišťuje se, kdo tam to zařízení instaloval a jak dlouho tam bylo,“ řekl zmíněnému deníku zdroj.

Celá věc může mít spojitost s nálezem odposlouchávací techniky v kanceláři generálního ředitele, který nastoupil do funkce letos v únoru, nedávné bleskové odvolání bezpečnostního ředitele Českých drah a bývalého elitního detektiva protikorupční policie Petra Vincenze. Právě on byl totiž zodpovědný za pravidelnou kontrolu prostor kanceláří vedení. Ke zmíněné kauze se pro Právo vyjádřil jen velmi stroze. „Za mého působení se prováděly pravidelné kontroly oficiální cestou přes policii, a to vždy s negativním výsledkem,“ poznamenal Vincenz.

Jde za vším protikorupční policie?

Spekuluje se, jestli celá věc nemá spojitost s akcemi protikorupční policie, která se o státního železničního dopravce a některé jeho zakázky delší dobu zajímá.

nejkaaaa ( 18. dubna 2014 16:12 )

 samaritán a sympaták od pohledu ..ČD dávám tak dva roky než vyhnije tohle manažerské jádro, přijde reflex a ujme se toho konečně manažerské jádro kvality a prosperity..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání