Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Taxivrah sbírá trofeje: Vzrušují ho klíčky od aut!

Autor: lvi - 
17. dubna 2014
13:09

Sériový vrah v Praze má na svědomí tři vraždy taxikářů a vyloučená není ani spojitost s vraždou ženy v tramvaji č. 17. Společným jmenovatelem u vražd taxikářů je způsob provedení, stejná zbraň a perfektně uklizená místa činů beze stop.

Bez zajímavosti nezůstává ani fakt, že u všech třech obětí byla auta nalezena zamčená a tudíž se do nich policisté museli násilím dobývat. Klíče od vozidel nebyly nalezeny ani uvnitř vozů, což by nasvědčovalo tomu, že je pachatel po činu uschovával u sebe, takříkajíc na památku „Jde o to, že pachatel si chce na činy uchovat vzpomínky. Jakýsi fetiš. Chce si neustále připomínat ta místa činů, skutky, které spáchal a vidět prostřednictvím těch předmětů vyobrazení těch vražd,“ uvedla pro Blesk.cz policejní psycholožka Ludmila Čírtková.

Podle Čírtkové je ale právě tento jev patologickým fundamentem. když mu ty předměty, respektive klíče, přestanou stačit, začne vraždit znovu. "A navíc ještě brutálněji, aby se mu vzpomínky vryly do paměti ještě více. O tom svědčí dva poslední případy, kdy těla taxikářů po popravě zohavil. Zvyšující brutalitou naznačuje moc a nadřazenost nad ostatními, navíc mu jde evidentně o mediální publicitu, jelikož auta i těla nijak výrazněji neskrývá,“ řekla Čírtková pro Blesk,cz.

Bude vraždit znova!

To, že vrah je psychopat s poruchou osobnosti, ale s nadprůměrným inteligentem se shodlo vícero odborníků. Nedá se ale s jistotou vrahovo jednání předvídat. „Má svůj systém, a už jde o čtvrtky, taxikáře, stejné způsoby, ale z těch je schopen právě kvůli absence fetiše vystoupit. Lidský život pro něj nemá cenu. Nechci být špatným porokem, ale, myslím, že udeří znovu,“  uzavřela Ludmila Čírtková.

Profil pražského sériového vraha najdete ZDE!

madr1111 ( 30. května 2014 17:48 )

Klíčky zjednoho auta nevzal.Takže ho nezvrušují

majojo ( 17. dubna 2014 20:00 )

Dneska se čeština (dějepis, zeměpis)snad už ani neučí. Měli bychom kvákat anglicky nebo německy, stejně nás anektujou. Sen o samostatném českém státu vzal za své už s Masarykem.

kukuku ( 17. dubna 2014 16:59 )

Ta Čírtková - to je případ pro léčbu některým profesním kolegou.

kodlofon ( 17. dubna 2014 15:29 )

At uz ho chytnou lidi to je magor jakej tady dlouho nebyl.

moiaza ( 17. dubna 2014 14:24 )

Správně, tento věk, mezi 32-37 léty, odpovídá věku Havlových dětí. To byly právě ve věku, když pochopily plně Havlův rádoby kapitalismus.!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání