Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jonák z vězení uteče za obdivovatelkou na Srí Lanku: Velryby, palmy a tropy, na to se těším nejvíc!

Autor: lvi - 
17. dubna 2014
10:12

Jeden z nejznámějších českých vězňů to má už za pár. Někdejší spolumajitel pražského Discolandu Sylvie, 58letý Ivan Jonák vidí svoji budoucnost růžově. Prý se pravděpodobně odstěhuje za přítelkyní na Srí Lanku.

Poslední dny osmnáctiletého  trestu za objednávku vraždy své manželky Ludwiky už netráví ve Valdicích, ale na Pankráci v Praze.

„Ředitel Valdic o toto požádal pana ředitele vazební věznice Pankrác pana (Pavla) Hadravu, a ten mu vyhověl,“ napsal v dopise Právu Jonák. Propuštěn má být 28. dubna.

V předchozím dopisu Pávu Jonák projevil zájem usídlit se po propuštění u přítelkyně, která vlastní usedlost na Srí Lance. Žena si článek přečetla na zpravodajském serveru a nabídku Jonákovi zopakovala.

„Samozřejmě moje nabídka platí, pokud se ti po odchodu podaří nějak naplánovat cestu za mnou s cílem vyčistit se od všeho, co jsi osmnáct let prožíval, moji adresu znáš,“ napsala Jonákovi jeho obdivovatelka.

Podle Jonáka už na Srí Lance žil jeho otec. „Je to dle táty ráj na zemi,“ napsal v dopise Jonák.

Video Skamene se bojí propuštěného Jonáka: Kvůli dluhům a podivné sektě - Petr Soukup, Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Chce očistit své jméno

Samotným ukončením trestu ale pro Jonáka případ neskončí. Hodlá totiž pokračovat v očišťování svého jména v novém procesu. „Dominantní je pocit křivdy. Jsem zde neprávem a pravý vrah zůstane nepotrestán,“ stěžuje si Jonák

Jonáka v minulosti poslal Městský soud v Praze na 18 let do vězení za to, že si v roce 1994 objednal vraždu milence své ženy, ke které nakonec nedošlo, a likvidaci manželky Ludwiky, která se stala před stánkem se zeleninou v Praze. Milenec Jonákovy ženy zůstal naživu, protože muž, který byl na vraždu najat, si to nakonec rozmyslel. Ženu zastřelil v jejím zmíněném stánku se zeleninou na pražském sídlišti Petrovice najatý vrah Jiří Tokár. Od soudu dostal čtrnáctiletý trest vězení.

Samotný Jonák v roce 1994 čelil dvěma pokusům o vraždu, když mu nejprve někdo nastražil bombu pod auto a později byl postřelen do obličeje. Případy zůstaly neobjasněny.

Excesy, ženy a zvířata

Ivan Jonák patřil mezi nejviditelnější a zároveň nejkontroverznější postavy Prahy v devadesátých letech. Ve zmíněném libeňském klubu ho navštěvovaly celebrity, on sám dával najevo luxus. Rád provokoval, v ulicích například po nocích venčil svého medvěda. Zvíře, které choval u svého klubu, mu několikrát samo uteklo. V centru Prahy vozil polonahé dívky v kabrioletu, tím propagoval svůj klub.

nejkaaaa ( 17. dubna 2014 20:27 )

Můj názor..je že vyjít po 18 letech z vězení nebude určitě terno.Doba je sakra jiná.Přesto at to bylo jak bylo, Jonák si svůj předchozí život a vinu odseděl a tak mu nezbývá než popřát jen to dobré na jeho cestě.Má co dohánět, ale 20 let života v hajzlu, půjde těžko nahradit..

nejkaaaa ( 17. dubna 2014 20:24 )

 Takže jsem přespal na cele a druhý den byl propuštěn,byť obviněn,ale dotyčná osoba vše stáhla.Jasně,že jsem nic neudělal jen msta.Kamaráde,příteli,ten rok už překonáš s lehkostí a nadhledem,jak Tě znám.jak jsem již předeslal,zůstanu-li v této zemi,tak se postarám o začlenění-se,do dějství života.Nikomu nevěř z prostředí odkud vyjdeš,věř mě,protože já jsem dokázal být venku celou dobu,plus další aspekty mého profilu.Mám Tě rád,vždy jsem Tě měl rád.Budu sledovat tyto stránky,pořád je sleduji a jsem s Tebou!Drž se kámo Jindra Popelář

nejkaaaa ( 17. dubna 2014 20:21 )

 tohle mi přistálo za odkaz z nějkého jonákovo webu ...posílám dál... Ahoj Ivane,píše Ti Jindra Popelář,ještě žiji a často na Tebe myslím,resp.ne tak často,jako na nějakou ženu,ale prostě si často vzpomenu.Myslel jsem,že máš výstup tento rok,ale omyl až příští.Život venku je velice tvrdý,podnikat se v této zemi nedá a když,tak za Tebou musí někdo stát,prát peníze,zhodnocovat.Slušný a poctivý podnikatel nemá v tomto státě šanci-pokud neojebává.Měl jsem slušnou firmu a.s.,solární energie atd.,nyní mám jen s.r.o. .Dosáhl jsem v životě všeho,počem jsem toužil-sport,milionář,prezident a rozhodčí kult.asociace.Jezdil jsem různě po světě,rozhodoval asi MS .Mr.Universe,pořádal soutěže v tuzemsku,kde jsem dával a dával.Ale co,však to znáš,máš prachy,jsi středem vesmíru,dával,lépeji daroval jsem prachy kulturistům,kteří se připravovali na různé mezinár.závody...proč,měl jsem z toho radost,potažmo mé ego,kterému to dělalo dobře,ale jeden velký omyl,jakmile přestaneš dávat,tak jsi nepřítel č.1 !!!To Ty ale znáš.Moment se zaměřuji,nebo jinak,jsem spolumajitelem bezp.agentury.Potřebuješ zakázky,musíš být provázán,známosti atd..Mám už 11 letého syna a to je u mě primární směr.,smyslu života.Domnívám se,že jsi na baráku 1..Dej si tam pozor na jistého Racíka.Velkohubec,dobře verbálně vybaven,ale krysa...věř co Ti píši.Dále,mám možnosti působyt coby trenér různě v zahraničí,ale problém je v řeči,slangu,takže nevím,ale v takové Anglii,kde mě chtějí,bych se měl velice dobře.Dále,mám tady syna,starou maminku,takže se o ně musím postarat a to mě brzdí.Jinak chodím cvičit,zajímá mě spíše box a různé druhy(není to sport),ale jak co nejdříve paralizovat útočníka.Ivane,bylo mě 45 let,takže si myslím,že jsem dosáhl vůbec nad rámec,co jsem očekával.Pokud v této zemi zůstanu,tak Ti vytvořím ty nejlepší podmínky k životu venku.Jo,nedávno jsem byl na kongr.na CPZ,musela pro mě přijed urna,báli se mě vzhledem k minulosti a osobn.profilu.Byl jsem obviněn z vydírání a nebezp.vyhrožování.Takže js

gabreta ( 17. dubna 2014 13:08 )

No Jonák žádnej Delon. Ale odpornější mi připadá notor a somrák Roman Zešutru!! lasickej skřet, vyžírka a srá.č co se nacpe tam, kde cejtí něco zadarmo. Doufám že ho kudrnáč kopne do řitě!!

tarot666 ( 17. dubna 2014 12:33 )

Autor: lvi zkopíroval článek z novinek a už má na gulášovku debil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání