K útoku na Jiřího S.(53) došlo loni v září. Ladislav M.(30) a jeho synovec David M. (20) mu začali nejprve nadávat a vyhrožovat. „Řvali na mě, zabiju tě, ty bílá svině, ty mr*ko. Pak mě začali mlátit. Snažil jsem se bránit. Měli asi metrovou dřevěnou tyč. Bál jsem se, abych s ní nedostal přes hlavu, to by byl můj konec,“ popisuje průběh potyčky Jiří S.(53).

Po útoku skončil v domažlickém špitálu. V pátek před okresním soudem v Domažlicích vypovídali všichni aktéři. Ladislav M. byl předvolán již před týdnem. Tehdy k jednání přišel opilý. Dnes vypovídal už střízlivý.

„Já ale moc nepiju. Dám si tak 8 piv jednou za měsíc,“ vypověděl u soudu Ladislav s tím, že obvinění z útoku popírá. „Nikoho jsme nemlátili, nic jsme nikomu neudělali. Naopak pan Jiří napadl nás,“ líčil.

Státní žalobkyně i přesto podala na Ladislava M. návrh na vzetí do vazby a soudce tomu vyhověl. Za napadení mu hrozí až 8 let za mřížemi. David M.(20) je ve vazbě už od minulého týdne, kdy rozbil kamením okno panu Josefovi ze Strýčkovic.