Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadné úmrtí mentálně postižené ženy! Co ústav tají?

Jak zemřela pacientka ústavu?
Jak zemřela pacientka ústavu?  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
17. března 2014
10:04

Rumburští kriminalisté vyšetřují podivnou smrt mentálně postižené pacientky v jednom z tamních ústavů. Podle předběžného šetření není vyloučeno, že za smrtí devětatřicetileté ženy může neodborná péče!

Vyšetřovatelé mají podezření, že žena zemřela po úrazu na následky zranění, které se jí stalo právě v centru pro mentálně postižené v Horní Poustevně, kde ji ale údajně neměl nikdo poskytnout potřebnou péči. Ústav to však rezolutně popírá.

"To byla zdravotní indispozice klientky, a ta se řešila, vyřešila a klientka byla odvezena do nemocnice, kde bohužel zemřela," hájila se v reportáži na TV Barrandov Ilona Chrtová, ředitelka integrovaného centra pro osoby se zdravotním postižením.

Zřizovatel ústavu na Děčínsku je pražský magistrát, který už potrestal ředitelku, údajně za to, že sporné úmrtí zatajila. Podle informací serveru týden.cz přišla o část platu

Buď jak buď, kriminalisté nařídili soudní pitvu. "Jak zatím ukázaly výsledky soudní pitvy, nebylo potvrzeno cizí zavinění, nicméně prověřujeme okolnosti, zdali nepochybila pracovnice integrovaného centra. Prověřujeme veškeré okolnosti a prověřujeme i situaci, zda rehabilitační sestra nezanedbala péči o klientku," říká mluvčí děčínské nemocnice Petra Trypesová.

Výsledky pitvy by měly být známé do týdne. Zatím není jasné, zda kriminalisté za smrt klientky některého z pracovníků centra obviní.

iq_tester ( 18. března 2014 09:52 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

panenka009 ( 17. března 2014 13:24 )

No,ono se také není čemu divit,když tam může pracovat kde kdo.

ivuska1 ( 17. března 2014 13:00 )

kdyby byla pravda odhalena jak se opravdu zachazi s pacienty v techto ustavech nastalo by verejne zdeseni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání