Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nečesaný u soudu kvůli pokusu o vraždu kadeřnice: 16 let? Prasárna a komplot, hájil ho otec

Autor: ČTK, lvi - 
13. března 2014
22:40

Obžaloba viní z pokusu o vraždu kadeřnice z Hořic na Jičínsku mladíka Lukáše Nečesaného (21), kterému královéhradecký soud uložil v lednu 16 let vězení. Mladík vinu popírá. Bránil ho i jeho otec, ředitel liberecké nemocnice. Slovy o komplotu a prasárně vyšetřovatelů. Vrchní soud v Praze nyní dal mladíkovi i jeho rodině novou šanci - vrátil případ k projednání před Krajský soud v Hradci Králové.

Přesné důvody zrušení předchozího rozsudku soudce Jiří Lněnička neupřesnil, většinou se ale jedná o například procesní pochybení, nebo nutnost doplnit dokazování. Ačkoliv bylo původně nařízené veřejné jednání, soudce se může v případě vrácení případu rozhodnout i v neveřejném zasedání.

Podle státního zastupitelství mladík napadl ženu loni 21. února v kadeřnictví v ulici Pod Lipou. Údajně ji šestkrát udeřil do hlavy rozpůleným polenem a ukradl doklady a více než 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice.

Nečesaný se prý jen chtěl nechat ostříhat

Nečesaný, který je stále ve vazbě, tvrdí, že se chtěl v kadeřnictví ostříhat, žena ale provozovnu už zavírala, a tak odešel. K napadení muselo prý dojít poté a nemá s ním nic společného.

Podle žalobce ale proti Nečesanému svědčí řada stop a výpovědí svědků včetně poškozené. Otec obžalovaného již dříve uvedl, že policisté podle něj případ ovlivnili a neprověřovali podezřelé, které měli. "Je to komplot nesmyslných a předem připravených důkazů, které vedly k tomu, aby byl náš syn odsouzený. Naši obhájci nám řekli, že se s takovou prasárnou, jakou předvedli hradečtí kriminalisté, během své dvacetileté praxe ještě nesetkali," tvrdil letos v lednu Deníku Luděk Nečesaný, který pracuje jako šéf liberecké nemocnice.

"Policie v průběhu celého vyšetřování postupovali podle platných zákonů," tvrdila však mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

nejchytrejsi_cech ( 14. března 2014 08:57 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

jtabp ( 14. března 2014 00:06 )

Nic takového neřekla, tak nepindej. Je v tom případu mraky otazníků a když ho chce rodina hájit měla by k tomu A říkat i B, potom to vypadá jako krásná manipulace i z jejich strany.

mn46 ( 13. března 2014 23:52 )

Kdyby jste se díval na pořad očima Josefa Klímy, tak by jste tak blbě nepindal. I ta kadeřnice řekla, že on to nebyl. Vyšetřovatel měl jeho věci a s nimi šel do místnosti, kde se potom našly pachové stopy. Naprosto souhlasím s jeho otcem.

milofr ( 13. března 2014 23:33 )

tatíček ředitel nemocnice a nějaký jeho kamarádíček z politiky a synáček bude čistý jak slovo DUKY (boží)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání