Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Únos Hanky a Tonči v Pákistánu: Rodiny poprvé promluvily!

Autor: lvi - 
13. března 2014
13:24

Rodiny dvou Češek, které před rokem unesli v Pákistánu neznámí ozbrojenci, děkují všem, kteří se v případu angažují. Věří, že se ženy najdou.

Rodiny unesených žen to dnes sdělily ve svém prvním veřejném prohlášení. Ministerstvo zahraničí  sdělilo, že se k věci nebude nijak vyjadřovat.

"Děkujeme všem, kteří nám pomáhají a kteří se v případě Toničky a Haničky angažují. Věříme, že nalezneme cestu, aby se vše posunulo správným směrem a holky byly brzy zase s námi. Každý rodič si umí představit obavy a nejistotu, kterou po celý rok odloučení prožíváme. Jsme velmi vděční za veškeré projevy podpory a moc si jich vážíme," uvádí ve společném prohlášení rodiny unesených Češek.

Pátrání po dvojici českých dívek doposud nepřineslo výsledky. A to i přesto, že do akce byly nasazeny zvláštní pákistánské jednotky a neoficiálně i ty české.

Video Nové a mrazivé video s Hankou a Tončou, dívkami, unesenými ozbrojenci v Pákistánu - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

Před časem se snažil rodiny dvou unesených dívek uklidnit předseda stálého senátního výboru pro zahraniční vztahy v Pákistánu Hadží Muhammad Adél. „Ujistil jsem rodiny, že uneseným dívkám by se nemělo nic stát. V provinciích Paštún a Balúčistán není zvykem ubližovat ženám. Je to nicméně závažný diplomatický problém,“ uvedl.

Video Matky unesených Češek Hanky a Tonči zaslaly teroristům tento vzkaz - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

Jde zřejmě o výkupné

Podle předsedy Ústředí muslimských obcí v České republice Muniba Hasana Alrawiho jde ale spíše než o diplomacii o výkupné „Myslím si, že požadavky únosců, kteří chtějí propuštění jakési doktorky, která je vězněná ve Spojených státech, jsou ve skutečnosti zástěrkou. Jsou to zločinci, kterým jde jen o výkupné. Takový je můj názor.Nemá to navíc co dělat s muslimskou vírou,“ zmínil v jednom z dřívějších rozhovorů pro Blesk.cz Alrawi.

Antonii Chrásteckou a Hanu Humpálovou unesli ozbrojenci z autobusu 13. března loňského roku společně s policistou, kterého posléze propustili. Dívky se od té doby objevily na dvou videonahrávkách. Únosci žádají propuštění doktorky Afíji Siddíkíové, kterou Spojené státy obvinily z terorismu a poslaly do vězení na 86 let.

Thyronx ( 29. července 2014 18:07 )

 Než někam vyjedu, zjistím si s čím se mohu na cestách setkat. Není bezpečno v mnoha zemích světa a někde je VÝHRADNĚ neebzpečno a to pro ženy i muže ba i děti. Když tam přesto vlezu, musím nést případné následky. Projel jsem mnoha zeměmi Evropy a už 30 let žiji v USA. Jak tu bývá zvykem, žiji přesně tam, kde si zasloužím žít v prostředí které mi nejvíc vyhovuje. Tedy prakticky bez kriminality, slunečném a teplém státě v důchodu o jakém se nesní ani většině Amíků. Do Pakistánu není moje touha jet, do žádné země kde mi hrozí nebezpečí zpravidla s výjimkou Ria, nejezdím. Tou nejnebezpečnější zemí pro mne zůstává Česko. Tam se příliš často xsice nezabíjí, nicméně krade komplet celý národ. A to vše co není přibité - přišroubované ať to zloděj potřebuje či ne. Nakonec zlodějina s provádí i legálně pod pojmem "obchod" Ať jsou ty dvě Češky kdekoliv, svoji roli plní na 100% a holt výkupné by sice mohlo být, nicméně pachatelé už asi nedisponují oběťmi. Zřejmě jsou dávno po smrti. Za prachy by je přece vyměnili rádi a "chytli" by si jiné podobné. Podobných jednoduchých obětí je na světě mnoho a není o ně nouze.

nejchytrejsi_cech ( 14. března 2014 08:58 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

zabibol ( 13. března 2014 18:49 )

Bohužel se ubozí a nízcí lidé nachází i na této diskuzi. Pán by chtěl uvazovat 26letou dceru k topení????????Znám svobodnou dívku, která od svých 20ti let žije ve světě a domů jenom občas zavolá. Začínala v Anglii,dále Kanada a momentálně žije na N. Zélandu. Její sen je procestovat celý svět. Dnes je jí 33 let. Druhý chytrák všechno ví, ale až když se něco stane. Nechte dívky na pokoji. Nikdo z Vás si ani trochu neumí představit co prožívají spolu s jejich rodiči.

vivienca ( 13. března 2014 17:55 )

bohužel ano....

wimr ( 13. března 2014 17:54 )

češi tam zabíjej po jejich boku taky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání