Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svědek v kauze metanol: S obviněným jsem si párkrát volal. Žalobce podotkl, že dvěstěkrát!

Autor: Slávka Červená - 
12. března 2014
13:37

Na schovávanou a honičku si dnes hrál s novináři Zdeněk Kopl (65) z Vizovic, který figuruje v metylové kauze. Před krajským soudem ve Zlíně vypovídal jako svědek. Před fotografy se dal na úprk po soudní budově a schovával se ve výtahu.  

Kopl měl podle obžaloby koupit od hlavního distributora – Jiřího Vaculy (55), 2000 litrů jedovaté směsi. Nikdo dodnes neví, kde skončila, protože nevypovídal. „Pan Vacula by asi potřeboval psychiatra, protože jsem od něho nikdy žádný alkohol nekoupil,“ řekl sebevědomě. „Jsem nevinný a vůbec nevím, proč jsem se v této kauze ocitl a proč bych měl vypovídat,“ řekl. Dále tvrdil, že nechápe, proč ho další osoby jmenovaly. „Proč se to stalo nevím. Vozil jsem jen pro svoji potřebu víno z jižní Moravy,“ pokračoval. Přiznal, že Vaculu zná a pro jeho dopravní firmu občas i jezdil a několikrát si samozřejmě telefonovali. Žalobce mu připomenul, že od června do poloviny září to bylo více než 200 hovorů.

Konfrontace z očí do očí

„Trvám na tom, že ode mě 30. srpna 2012 odebral 2000 litrů. Bylo to ve Všemině,“ řekl Vacula.  Zřejmě sis mě s někým spletl,“ konstatoval Kopl a na další dotazy žalobce odmítl odpovídat.

Jeho odchod ze soudní síně vyústil v úprk. Poklusem to vzal k výtahu. Vzápětí začal utíkat po schodech do vyšších pater soudu. Když sjel výtajem do přízemí a znovu uviděl novináře, jezdil nahoru a dolu. Snažil uniknout i bočním vchodem, což mu nevyšlo. Nakonec odešel s právním zástupcem, který pro něj přišel.Odvracel se a na hlavu si dal tašku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání