Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nožem a kladivem zabil přítele své sestry. Motivem vraždy byla láska!

Autor: Zbyněk Schnapka, lvi - 
12. března 2014
14:49

Láska k nevlastní sestře z něj udělal vraha. Krajský soudce v Plzni dnes vyslechnul výpověď Jaroslava Hrdličky (29), který kladivem a nožem brutálně zavraždil svého soka. U soudu zazněly otřesné skutečnosti a podrobnosti vraždy. Celá kauza vzbuzuje pozornost i díky šokující skutečnosti, že bratr obviněného byl nedávno odsouzen za vraždu rodičů sekyrou.

Hrdlička v přípravném řízení popsal, jak se osudného dne soka v lásce zbavil, když ho vylákal na projížďku do nedalekého lesa. Cestou prý s Ondřejem hovořil právě o sestře Veronice B. "Ondra říkal, že se mu Veronika nelíbí, protože přibrala a vypadá teď jak kluk. Popadl jsem tedy tesařské kladivo a praštil ho zezadu do hlavy. Pak jsem sáhl po noži a bodl ho. Byl jsem mimo a chtěl jsem ho odvést do nemocnice, ale pak jsem si to rozmyslel, protože by byl stejně konec. Naložil jsem ho do auta a odjel" uvedl Jaroslav Hrdlička. Poté pohodil Ondřejovo tělo v nedalekém lese.

Hrdlička následně ve zmíněném řízení popsal, že se s obětí znal necelé dva roky, od Vánoc 2011. „Nastěhoval se s mojí nevlastní sestrou Veronikou B. ke mně do domu v Tymákově (zde rozsekal jeho bratr sekerou rodiče pozn. red.). Já jsem Veroniku miloval, ale Ondra o tom nevěděl. Veronika o tom věděla, ale říkala mi, že má Ondru."uvedl Jaroslav Hrdlička v přípravném řízení. Následný sled událostí popsal zmateněji, podle státního zástupce ale relevantně.

Po "trestné akci", kdy se zbavil soka, odjel Hrdlička domů. Umyl si ruce, šel do sprchy a kouřil jednu cigaretu za druhou. " Posléze jsem vnitřek vozu vystříkal hadicí, protože tam byla krev Ondry," uvedl v přípravném řízení Hrdlička. Dnes při hlavním líčení odmítl vypovídat.

V jeho čtené vývědi zaujal přítomné ještě výrok, jak Hrdlička popsal zřejmě poslední chvíle svého soka v lásce. "Když jsem ho praštil tím kladivem a bodl, dal jsem na něj ruku a cítil takové to škubání,“ zaznělo.

Ve šlépějích bratra...

Jméno Hrdlička je v regionu nechvalně známé už delší dobu. Pozornost vzbudilo znovu proto, že Jaroslav Hrdlička vraždil jen nedlouho poté, co byl za zločin dvojnásobné brutální vraždy otce a nevlastní matky odsouzen k 19 letům vězení jeho mladší bratr Vojtěch. Ten vraždil v domě v Tymákově sekerou. Podle svých slov vraždil mladší Vojtěch právě kvůli bratrovi. Zavraždění rodiče totiž vyhrožovali, že staršího z bratrů připraví o syna a adoptují ho.

Oba bratři se už setkali v plzeňské věznici, kde si Vojtěch odpykává devatenáctiletý trest a Jaroslav tam byl umístěn do vazby. „Oba si přáli se spolu setkat a oba mají nárok na návštěvu. Takže jsem jim to umožnil,“ řekl Právu ředitel věznice Petr Folk s tím, že už bratři požádali, aby v případě Jaroslavova odsouzení mohli sdílet společnou celu.

Jaroslavu Hrdličkovi hrozí až 18 let za mřížemi.

 

 

elssa... ( 12. března 2014 18:22 )

oba by dostali doživotí, rosekali sekerou rodice, máma měla usekaný prsty, a kriminalisti rekli, že takovej masakr nevideli, nicméne se rika ze to udelala tahle zruda oboje, a tamten to vzal na sebe nebot tenhle má díte,dvě sestry jsou cigošky z děcáku, a museli taky o všem vědět,

ninga ( 12. března 2014 17:50 )

o nic nejde, já taky často nekoukám, co bylo napsáno

sabaton ( 12. března 2014 17:02 )

Od pohledu masový vrah! Těmto lidem tu evidentně chybí trest smrti! Nic jiného si nezaslouží... D O B Y T C I !!!

cinderella1 ( 12. března 2014 15:54 )

A ty uz to tady mas, sorry!

cinderella1 ( 12. března 2014 15:53 )

Pleskaci mate na hlavni strane chybu! Zabil přítele své sesry, protože ji miloval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání