Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Brutálně přepadl vůz bezpečnostní agentury a ukradl 30 milionů: Policie ho prý dopadla!

Policie údajně dopadla hledaného Jána Bakalára. Podílel se prý na loupežném přepadení v Přemyslovicích
Policie údajně dopadla hledaného Jána Bakalára. Podílel se prý na loupežném přepadení v Přemyslovicích  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
11. března 2014
17:08

Samopalem stříleli na vůz bezpečnostní agentury a ostrahu ohrožovali dokonce ručními granáty. Odnesli si 30 milionů. Teď policie jednoho z účastníků brutálního přepadení  v Přemyslovicích na Prostějovsku dopadla.

Policisté dopadli Jána Bakalára podezřelého z loňského brutálního přepadení vozu bezpečnostní agentury s penězi v Přemyslovicích na Prostějovsku. Na muže, který je podezřelý z loupeže a pokusu vraždy, v souvislosti s přepadením vydali loni v březnu mezinárodní zatykač. Policie tuto informaci dnes nechtěla potvrdit s odkazem na středeční tiskovou konferenci v Olomouci. V evidenci osob v pátrání však již jeho jméno není.

Pětapadesátiletý Bakalár z Moravičan na Šumpersku je podle kriminalistů jedním ze tří pachatelů, kteří na vůz zaútočili na konci loňského února. Lupiči tehdy přepadli vůz převážející peníze při výjezdu z Přemyslovic na Konice. Podle prvotních informací ukradli asi 30 milionů korun. Vyzbrojeni byli brokovnicemi a samopalem. Posádku vozu ohrožovali i ručními granáty. Podle ředitele přepadené bezpečnostní agentury LOOMIS Martina Pekárka bylo přepadení na tuzemské poměry brutální. Pachatelé stříleli po autě, z místa odjeli terénním vozem khaki nebo světle lahvově zelené barvy.

Bakalára již před čtyřmi lety dopadl v Prostějově policejní tým, jemuž se přezdívá "lovci lebek". Bakalár se tehdy vyhýbal nástupu do vězení. Zásah se tehdy uskutečnil v ulici Marie Pujmanové. Při akci asistovala i zásahová jednotka, policisté se totiž obávali toho, že Bakalár bude ozbrojený, což se nepotvrdilo.

Recidivista Ján Bakalár má v trestním rejstříku sedm záznamů kvůli majetkovým trestným činům a chodil ozbrojen. Muž byl v roce 2007 odsouzen za krádež, do vězení ale nenastoupil. Vloupával se většinou do větších podniků, například zemědělských družstev. Podle zdroje ČTK byl v minulosti souzen i za pokus o vraždu policisty.

mandat ( 12. března 2014 10:06 )

Asi potreboval nutne prachy.

tenzmrtodvedle ( 11. března 2014 17:44 )

Uz podle popisu zni jako nepochopeny romantik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání