Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zavraždili Draka a jeho ženu: Dostali doživotí a 30 a 27 let

Autor: ČTK, ljš - 
10. března 2014
09:00

Trojici mužů obžalovaných z loupežné vraždy Draka a jeho manželky na Karvinsku odsoudil dnes Krajský soud v Ostravě k doživotí a výjimečným trestům 30 a 27 let vězení.

Sedmašedesátiletého muže i jeho o osm let mladší ženu odsouzení loni v únoru nejprve zastřelili v garáži ve Slezské Ostravě. Těla pak v garáži polili chemikálií a zakopali do předem připraveného hrobu. Z domu obětí pak podle obžaloby odnesli větší finanční hotovost.

Zavražděného muže podle obžaloby vylákal k sobě do garáže osmatřicetiletý Michal Zágora, který s oběťmi znal nejlépe. Soud mu uložil výjimečný trest 30 let vězení. Přepadení pak provedli pětapadesátiletý Jiří Bohdálek a dvaačtyřicetiletý Lumír Moric. Bohdálek má jít do vězení na 27 let a Moric na doživotí.

Podle výpovědí muži přepadení připravili, protože měli velké dluhy a byli ve finanční tísni. Vytipováno měli několik potenciálních obětí, ale tito lidé měli peníze v bance nebo v nemovitostech, zatímco trojice potřebovala finanční hotovost. Právě u zavražděného muže si byli jisti, že hotovost bude mít.

Zágora u soudu tvrdil, že podle původního plánu chtěli muže pouze přimět, aby jim prozradil, kde má schované peníze. Jeho vražda ani vražda jeho manželky údajně nebyla plánována. Do garáže si ale odsouzení připravili například beton, louh, pouta či pásky, které údajně měli sloužit k zastrašení přepadeného muže. Trojice očekávala, že by v jeho domě mohlo být až pět milionů korun.

Policie po manželích pátrala dva týdny, poté co jejich zmizení ohlásila jejich dcera. Podle policistů byli pachatelé naprosto přesvědčeni, že těla policie nenajde.

Video  Kriminalisté vakopávají těla zavražděných manželů  - Policie ČR
Video se připravuje ...

patyk ( 11. března 2014 00:46 )

Ano....všichni tři to plánovali a provedli....

patyk ( 11. března 2014 00:44 )

komu bude chybět drak???Vietnamcům,nebude tam nikdo ráno chodit pro úroky...A kolik lidí si oddychlo???Těch směnek v trezoru...

kamii ( 10. března 2014 20:35 )

Já jen nenadávám, ale určitě je zabili všichni tři ? Každej jednu kulku ? Nebyl tam někdo na odklízení ? Já ten případ neznám, proto jsem se ptala..Ve dvaceti už má člověk rozum, to mi jako argument nepřipadá.

clarabella ( 10. března 2014 11:21 )

Přesně tak. Toto bylo předem plánované za účelem profitu.

clarabella ( 10. března 2014 11:20 )

Rodině. Co byl za člověka je jedna věc, ale mladá žena přišla o oba rodiče a její děti o prarodiče. To je smutný. Jinak mi ten pán ani jeho žena sympatičtí nebyli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání