Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srazila Ládíka (†11) a ujela: Doma pak tančila a zpívala. Byla nadopovaná prášky

Autor: ljš - 
7. března 2014
13:43

Šel s kamarádem venčit štěňátko, ale domů už se navrátil. Jedenáctiletého Láďu srazila v Povrlech na Ústecku v listopadu 2012 zřejmě pod vlivem silných antidepresiv řidička Marta B. (†44), která hned z místa nehody ujela a nechala chlapce zemřít. U soudu ale tvrdila, že se jen vyhýbala kamionu a nikoho neviděla.

"Před jízdou užila čtyři tablety Cipralexu, tři tablety Rivotrilu a jednu tabletu Stilnoxu," šokoval u soudu státní zástupce. Obžalovaná přitom potvrdila, že ji lékařka upozornila, že pod vlivem takovýchto léků řídit nesmí. Proč přesto za volant usedla, vysvětlit nedokázala. Vypověděla jen, že se jí na cestě od dcery udělalo špatně, a proto zastavila na benzínce a léky si vzala.

U soudu promluvil také její manžel. Ten potvrdil, že se v době nehody léčila z depresí a často pila. S lahví v ruce ji prý našel i osudný večer. "Tancovala a zpívala. Něco vypila," řekl soudu. Marta B. přitom ve své výpovědi trvala na tom, že se jen vyhýbala kamionu. "Vůbec nikoho jsem neviděla, jinak bych zastavila. Dítěti bych neublížila, vždyť jsem sama matka," dušovala se.

Přestože policisté ženu dopadli během několika hodin, jezdila autem dál. O rok později ji nachytali za volantem znovu, v dechu měla 1,8 promile alkoholu.

Obrovskou bolest si u soudu musela znovu prožít maminka zabitého chlapečka. Ládík byl její jediné dítě a s jeho ztrátou se pochopitelně stále nedokáže smířit. Od nehody je v pracovní neschopnosti a bere léky. Žena, která ji o dítě připravila, se jí přitom ani neomluvila, ani ji nijak nekontaktovala.

Za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a řízení pod vlivem návykové látky hrozí Martě B. osm let vězení. Advokát rodiny, která přišla o milované dítě, po ní požaduje za nemajetkovou újmu sedm milionů korun.

sars ( 7. března 2014 21:10 )

Kandidatka na clenstvi v klubu VRAHU...vitej

marlen52 ( 7. března 2014 20:01 )

CO S TAKOVOU DALA BYCH JI HODNĚ VYSOKÝ TREST ZA TO ŽE UJELA A JEŠTĚ DĚLALA BLBOU ŽE PŘEJELA PSA.VŽDYT ONA SE USMÍVALA I U SOUDU.DOUFÁM ŽE SOUDCE SE NEBUDE BÁT A DÁ JI CO PROTO

123automobil ( 7. března 2014 19:28 )

123automobil ( 7. března 2014 19:26 )

123automobil ( 7. března 2014 19:26 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání