Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Matka na ubytovně zalehla měsíční dítě! Za 11 tisíc se tísnila v pokoji se 6 lidmi

Matka zřejmě omylem zalehla svéo ročního syna.
Matka zřejmě omylem zalehla svéo ročního syna.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
27. února 2014
18:03

S ročním dítětem žila na 15 metrech čtverečních, v pokoji, který sdílela se šesti dalšími lidmi a za který platila 11 tisíc korun. A dnes došlo k tragédii. 18letá matka na ubytovně na pražských Vinohradech svého teprve měsíčního syna zřejmě omylem zalehla.

Neštěstí se událo zřejmě už v noci. Zhruba v osm hodin ráno se totiž matka probudila a zjistila, že dítě nedýchá. Hned v zápětí kontaktovala svoji matku, příbuzné a lékaře. Ten bohužel na místě konstatoval smrt teprve měsíčního chlapečka.

Policie se případem začala zabývat. "Přesnou příčinu smrti určí nařízená soudní pitva, její výsledky by měly být známy zítra," řekl TV Nova mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zalehla ho z nedostatku místa?

Podle rodiny je na vině tragédie zejména prostředí, ve kterém matka se synem žila. Na patnácti metrech čtverečních se totiž běžně tísní i sedm lidí. Chybí lednička a například sociální zařízení je pro několik ubikací společné.  

O to více je šokující, že za zmíněné ubytování rodina platí jedenáct tisíc korun měsíčně. Podle informací tn.cz už rodina několikrát žádala město o větší byt, ale neúspěšně.

jana999 ( 28. února 2014 13:55 )

pořád lepší na ubytovně než v parku a to že tam měli bordel, tak si to měli trochu z velebit,

jana999 ( 28. února 2014 13:53 )

ale blbost stačilo by zkontrolovat jejich příslušnost a poslat je domů, pokud někam emigrují a požádají o azyl, odebrat občanství a už je nevzít zpátky a byl by pokoj těch pár našich cikánů už bychom zmákli trochu vychovat

kdoasi ( 28. února 2014 13:48 )

No však jsemm to myslela s nadsázkou

jana999 ( 28. února 2014 13:48 )

oni by ti důchodci šli rádi do menšího ale to byl zase problém s regulovaným nájmem, on by totiž v tom menší platil víc než v tom velkým regulovaným. Mám známou ta si stěžovala jak má vysoký nájem a ted když si to sprivatizovala tak platí ještě víc a je to její

jana999 ( 28. února 2014 13:42 )

jen tam musíte být trvale přihlášen a to málokterý majitel chce, natož něco takového od pohledu problematického, taky nechápu proč se ubytovny dělají v nejdražší čtvrti na Vinohradech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání