Romové, kteří čelí obžalobě z výtržnictví, těžkého ublížení na zdraví a mladistvý David B. i z nebezpečného vyhrožování, se před jednáním odmítli vyjádřit. Nebojácnost, se kterou šli v loni v květnu, s obří větví na manželský pár, který brutálně zbili, byla ta tam. Od novinářů se odvraceli a tváře schovávali za novinami. Když si však mysleli, že je na chodbě nikdo nesleduje, v hloučku se dobře bavili a smáli.

Z napadení se manželé dodnes nevzpamatovali. Média oslovili prostřednictvím dopisu, ve kterém požádali o maximální respektování svého soukromí. „Naše bezdůvodné napadení hluboce otřáslo našimi životy. Změnilo se všechno. Hrůzu, kterou jsme zažívali, je těžké popsat. Nevěřili jsme, že útok můžeme vůbec přežít. Psychické následky útoku nám velmi ztěžují soukromý, společenský i pracovní život,“ uvedli v něm. Podle jejich zmocněnkyně Kláry Kalibové budou žádat odškodnění, v jaké výši, ale neuvedla.

Skupina, v níž k nejagresívnějším patřily dvě ženy, Marie B. a Šárka H., a také mladistvý David. B. (tehdy 16), napadla manžele vracející se domů z restaurace. Zaútočili na ně téměř dvoumetrovou větví, muže srazili na zem a bili ho. Strhli i jeho manželku, kterou pak kopali do hlavy, bili ji pěstmi a jedna z útočnic jí dupla na hrudník. Tahaly jí také za vlasy a hlavou jí tloukly o chodník.

Video
Video se připravuje ...

Záběry z napadení Policie ČR