Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zrůdný vrah Petry (†15) vtipkoval den po vraždě: V kontejneru něco smrdí

Autor: ljš, op - 
7. února 2014
14:16

Znásilnění, pád z okna, škrcení a kopání, tím vším si podle výpovědí, které dnes zazněly u brněnského soudu, musela před smrtí projít patnáctiletá Petra V. První den soudního jednání s údajnými pachateli Michalem Kisiovem (21), Tomášem Zavřelem (20) a Jakubem D. (20) odhalil další zdrcující detaily, kterým přímo v soudní síni naslouchali rodiče zavražděné.

Jedním z nejmrazivějších momentů soudního jednání byla výpověď bývalé přítelkyně Tomáše Zavřela, Terezy J. "Byla jsem u telefonátu, kdy Kisiov říkal, že někoho zabil. Kolem třetí hodiny ráno mi zavolal Zavřel, že mu volal Kisiov. Pak si znovu volali a Michal mu řekl, že někoho vyhodil z okna. Tomáš mu řekl, ať nevolá záchranku, že za ním přijede, že to tam uklidí," uvedla svědkyně, která mladíkům prý ale nevěřila, protože byli opilí.

Z tohoto svědectví vyplývá, že Kisiov, který dívku z 11metrové výšky shodil podle svých slov proto, že mu vyhrožovala, že ho udá pro znásilnění, na okamžik uvažoval o tom, že dívce zavolá pomoc. Jeho pozdější komplic mu to však rozmluvil. Společně ji potom umučili k smrti. Třetí obžalovaný Jakub D. nadále trvá na tom, že vraždění "pouze" přihlížel a pak pomáhal uklidit Petřino tělo, protože se Kisiova bál.

Den po vraždě se prý Tereza J. s trojicí znovu sešla, ale nepozorovala nic podezřelého. Všichni spolu prý mluvili normálně a dokonce chladnokrevně vtipkovali. "Někdo chtěl něco vyhodit do kontejneru, ale Michal spíš ve srandě říkal, ať to nedělá, protože v kontejneru něco smrdí," šokovala přítomné.

Strach

Podle znalců z oboru psychologie netrpí nikdo z mladíků žádnou poruchou a všichni si byli dobře vědomi následků svých činů.

Kisiovova advokátka Klára Long Slámová, která hájila také nejznámějšího českého vězně Jiřího Kájinka, se snažila poukázat na to, že na chování jejího klienta mohlo mít vliv zranění hlavy, které v minulosti utrpěl. "Trochu jste se asi zamilovala do hypotézy, že úraz hlavy mohl mít vliv na jeho psychiku. On ho však utrpěl v 15 letech, vyléčil se a po psychické stránce je zdráv," smetla její strategii ze stolu psychiatrička Marta Holanová.

Napravení a opětovné začlenění mladíků zpátky do společnosti není podle odborníků vyloučené, ale bude velmi obtížné v závislosti na podmínkách a prostředí, ve kterém by žili.

Soudce kvůli nepřítomnosti dalších svědků odročil jednání na 5. března, kdy by již mohl padnout rozsudek. Obžalovaným mladíkům hrozí doživotní trest.

Výpovědi svědků, obžalovaných, posudky znalců a další detaily najdete v podrobné ONLINE REPORTÁŽI ZDE >>

 

Video Soud s vrahy Petry z Jihlavy - Ondřej Požár, David Vaníček, Blesk.cz
Video se připravuje ...

jenda0033 ( 5. března 2014 15:20 )

Třeba Kájínek byl odsouzen bez přímých důkazů a z podvodu policie.

jenda0033 ( 5. března 2014 15:18 )

Kdyby jejich rodiče byli soudní, tak se jich zřeknou. Já bych za svoje děti položil i život, ale udělat něco podobného, už bych je neznal a chtěl bych jejich smrt.

jenda0033 ( 5. března 2014 15:14 )

Souhlasím, ale vinu mají i rodiče za špatnou výchovu a rozmazlování.

jenda0033 ( 5. března 2014 15:11 )

Všechny ty zkurvysyny by měli zavřít bez možnosti propuštění. Tu šlapku Slámovou by měli vyhodit z advokacie, když dokáže říct takovou nehoráznost a ještě před rodiči. Moc bych jí přál, aby jí to potkalo taky.

armenia ( 8. února 2014 21:07 )

Pane jo,když jsou schopni takové zrůdnosti v tak mladém věku,co by nejspíš udělali v budoucnu??Prostě je nelituji ani jednoho,jistě jsou na prahu demence(i podle ksichtu,koukaj každej jak bulhar do mlátičky)a ty kecy že ten byl schovanej a řikal klukům nedělejte to,jo pěkný kecy,kdo by vydržel posranej přihlížet vraždě??Jenom idiot a tak at dostanou doživotí a duch té nebohé holky at je celej život pronásleduje,rodiče si můžou jen opakovat kde udělali chybu,ale když se narodí takový dement,ani rodiče za to nemůžou,vždyt jejich mámy jistě nepočítali s tím,že porodí vrahy...A advokát dělá jen svoji práci,když si ho najme takový magor-člověk,tak ho musí obhájit,takže zase s tím nemusí vnitřně souhlasit,ale musí jen pracovat,pokud možno co nejlépe...No,takže hošanům přeji doživotní tresty,ono je to lepší,než poprava,protože jinak kdyby byl trest smrti,tak zemřou a co jako?Takhle budou pěkně trpět dokonce svých ubohých živůtků....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání