Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt: Mrtvý Slovák nebyl opilý, ale otrávený!

Video se připravuje ...
Autor: lvi - 
3. února 2014
12:53

Neobvyklý případ úmrtí vyšetřují pražští kriminalisté. Jedenapadesátiletému Slovákovi, kterého našli před dvěma týdny strážníci na Spojovací ulici, neselhalo srdce v důsledku opilosti, ale otravou oxidem uhelnatým!

Podivný incident se odehrál 15. ledna tohoto roku na křižovatce na Spojovací ulicí po šesté hodině odpoledne přímo na tramvajové zastávce Spojovací v Hrdlořezích.

Zmiňovaný muž se tam potácel a opakovaně padal na zem. Lidé ho uložili na lavičku a zavolali policii. Na první pohled totiž muž působil jako silně opilý. Jako první přijela na místo hlídka strážníků, která nalezla ležet bezvládně tělo muže na zemi a okamžitě začala s resuscitací. Přivolaná lékařka už však bohužel konstatovala smrt bez cizího zavinění a domnívala se, že zemřel na selhání činnosti srdce.

Kriminalisté poté zjistili, že se jedná o jednapadesátiletého Slováka, provedla ohledání místa činu a pohřební služba převezla tělo na soudní pitvu. Následné výsledky pitvy však kriminalisty poměrně překvapily, podle soudního lékaře totiž smrt muže způsobilo nadměrné množství oxidu uhelnatého v těle. „Vzhledem k tomu, že lékař v jeho těle zjistil přes padesát procent oxidu uhelnatého, je podle jeho slov nepravděpodobné, že by byl muž schopen v takovém stavu dojít bez cizí pomoci až na zastávku, při takto vysoké hodnotě by totiž musel být v bezvědomí. Alkohol v těle zemřelého pak soudní lékař vyloučil,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Kde se nadýchal?

Kriminalisté už prozkoumali kamerové záznamy a zjistili, že se navíc otrávený na zastávku dopotácel sám a bez pomoci. "Podle policistů mohl přijít z nedalekého bytu, ubytovny nebo provizorním obydlím, které využívají bezdomovci. Jeho oděv však byl čistý a nepůsobil zanedbaným dojmem. Podle dostupných evidencí však policisté tohoto muže kontrolovali v minulosti v lokalitách Vinohrady, hlavní a Smíchovské nádraží. Nevylučují tak, že se mezi bezdomovci pohyboval," uvedla Rösslerová.

V souvislosti s tímto případem tak kriminalisté žádají veřejnost o pomoc v podobě svědectví. Jakékoliv informace k jeho pohybu předcházejícím úmrtí, přijmou policisté na tísňové lince 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání