Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nikdo nic neviděl? Mrtvý taxikář ležel v autě, jeho krev vytékala na ulici…

Autor: lvi - 
2. února 2014
05:00

Záhadnou vraždu vyšetřuje pražská mordparta. Neznámý pachatel zastřelil taxikáře Petra S. (†42) přímo v jeho voze na pražských Vinohradech v Lužické ulici. Odstaveného vozu si ale nikdo dlouho nevšímal, přestože kolem procházela hlídka policistů, která udělila řidiči pokutu za špatné parkování a ze dveří spolujezdce zřetelně vytékala krev zavražděného!

Nebýt vnímavého kolemjdoucího, drahocenný čas by kriminalistům utíkal zřejmě ještě rychleji.

„Policisté přijeli na tip oznamovatele, který upozornil linku 158 na tři dny odstavené vozidlo taxislužbu. Zároveň sdělil, že se ve voze patrně někdo nachází. Po příjezdu policisté zjistili, že je v autě taxislužby osoba, která nejeví známky života. Osoba byla ve vozidle, po kterém od čtvrtka pátrali středočeští policisté,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan pro Blesk.cz a dodal:

„Můžeme potvrdit, že se jedná o pohřešovaného 42letého muže. Příčinou jeho úmrtí jsou střelná zranění.“

Video Reportáž z místa nálezu mrtvého taxikáře. - David Malík
Video se připravuje ...

Podle zdroje Blesku.cz byl Petr S. (†42) v autě nalezen v poloze ležmo, hlavou na sedačce spolujezdce. Z pravých dveří rovněž zřetelně vytékalo větší množství krve. „Je záhadou, že si nikdo nevšiml ničeho už dříve, Krev byla viditelná z pár metrů. Navíc evidentně se o zmíněné vozidlo zajímali policisté už dříve, jelikož mělo za stěračem blokovou pokutu za špatné parkování – v modré zóně,“ uvedl zdroj.

Zastřelil taxikáře někdo, koho znal?

Nutno podotknout, že vozidlo taxislužby, Honda CR-V, mělo zatmavená skla, tudíž určit na první pohled přítomnost osoby v autě mohlo být složitější.

Zmíněná poloha těla Petra S. (†42) nicméně nahrává teorii, že byl střelen patrně do hlavy, z bezprostřední blízkosti. Střela ho pak odmrštila na sedadlo spolujezdce. To by znamenalo, že v Lužické ulici někoho, kdo se blížil k vozidlu, čekal, nebo chtěl nabrat nového zákazníka.

Policie ve zmíněných souvislostech žádá jakékoliv svědky, kteří zaznamenali cokoliv neobvyklého v Lužické ulici, všechny pasažéry, které mohl tento taxikář ve čtvrtek v podvečer a večer přepravovat, aby se ozvali na linku 158. „Pomohli by nám i kolegové taxikáře, kteří by mohli znát podobu někoho, koho dotyčný v uvedenou dobu nakládal. Mohlo by se jednat o velice důležitého svědka,“ vyzval policejní mluvčí.

sulanmon ( 14. dubna 2014 10:50 )

Dobrý den všem, i když se to k tomuto tématu příliš nehodí a je mi nesmírně líto, že někdo musel na úkor své práce přijít o život, vyzývám případné vlastníky či provozovatele taxislužeb, aby se vyjádřili k tématu "monitoring vozidel" v následujícím elektronickém dotazníku, který je podkladem mé bakalářské práce v rámci ČVUT: http://www.survio.com/survey/d/V9A7C7V8N1X9Q2E8J. Právě monitoring vozidel má jednu z mnoha vlastností, která dokáže mapovat zcela přesně trasu vozidla. Pokud by taxislužby monitoringu využívali, mohou mapovat aktuální pohyb vozidel přímo na mapách a trasy zpětně i dohledávat. Pokud k tomuto máte co říci, vyjádřete se k tomuto tématu! Za všechny názory nesmírně děkuji!

zlymikes ( 3. února 2014 19:49 )

v dnešní době bych také nic neviděl.ono je riziko,že když pomahačo a chrániči /romů/ nikoho nenajdo,bude za viníka označen oznamovatel. a to by nebyl tady první případ

michalapoi ( 2. února 2014 17:17 )

kdyby se to stalo vam z vasi rodiny ..psaly byste jinak.. VSICHNI!!!!!!!!! doufam ze si tim projdete tez..

kapka6 ( 2. února 2014 17:16 )

 to je celá naše Policie. pěkný příklad, že mu ještě nenasadili pouta !

michalapoi ( 2. února 2014 17:14 )

drz hubu ja sem z te rodiny a zadnyvetnamci nejsme..jen sme prisly o cloveka ktery mel deti a rodinu... a vy tu pisete sracky... !!!!!!!!!nic o nem nevite a delate chytry...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání