Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté hledají svědky: Kdo viděl běžkyni na jejím posledním tréninku?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
29. ledna 2014
18:07

Zmapovat poslední okamžiky tragické smrti mladé sportovkyně (21), která zemřela 15. prosince, chtějí českobudějovičtí kriminalisté. Tělo nalezla těhotná žena na procházce ve Vltavě. Nešťastnice se zřejmě zřítila při běhu ze srázu.

Žena pravidelně běhávala kolem chatové osady U Rybů. Tak tomu bylo i osudný den. Zaparkovala vůz v Boršově nad Vltavou u kempu Poslední štace a vyběhla proti proudu řeky po červené turistické značce.

„Zřejmě proběhla kolem chatové osady U Rybů někdy mezi devátou a desátou hodinou ranní. Hledáme každého, kdo ji potkal, nebo ji míjel, případně zaslechl křik či volání, nebo si všiml něčeho podezřelého, aby volal ihned na linku 158,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Žena měla štíhlou postavu. Na sobě měla modré běžecké tričko s dlouhým rukávem a černé běžecké legíny. Na nohou měla šedorůžové boty Nike. Na rukou pletené modré prstové rukavice a na hlavě béžovou čepici. „Hledáme i svědka, který zřejmě našel a následně na keř u stezky položil pletenou rukavici běžkyně. Bylo to asi 30 metrů od místa nálezu těla,“ dodal Jiří Matzner s tím, že kriminalisté chtějí před uzavřením případu podrobně zmapovat poslední hodiny mladé běžkyně.

Vše nasvědčuje tomu, že na kluzké stezce plné kořenů zakopla a zřítila se na břeh řeky. Při pádu se uhodila do hlavy a následně utopila.

jerry ( 29. ledna 2014 20:26 )

Protože Kramný.

ninga ( 29. ledna 2014 19:57 )

takže tělo té nebohé holčiny nalezla těhotná kolemjdoucí. velmi významná informace. doufám, že se zde brzy vyjádří odborníci na téma, zda je pro těhotné ženy zdravé chodit na procházky s rizikem, že najdou mrtvolu

brutal ( 29. ledna 2014 19:06 )

Inu, sportem ku zdraví.

danuska555 ( 29. ledna 2014 18:46 )

jenom nechapu, proc chodila behat , na tak odlehle misto ?!

gogo ( 29. ledna 2014 18:13 )

Možná se zřítila, možná byla zřícená.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání