Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bomba v továrně na bazény: Firma nabízí odměnu půl milionu za dopadení vraha

Autor: ČTK, lvi - 
21. ledna 2014
08:55

Až půl milionu korun nabízí společnost vyrábějící bazény za informace, které povedou k dopadení a usvědčení pachatele bombového útoku, při němž minulý týden na pobočce firmy v Osově na Berounsku zemřel její provozní ředitel Jan B. (†43).

Novinářům to dnes řekl ředitel společnosti Václav Lisý. Policisté po pachateli útoku dál pátrají, čekají také na výsledky expertiz z místa činu.

"Jako ředitel společnosti Albixon se obracím na veřejnost s výzvou a nabídkou odměny půl milionu korun té osobě, která první oznámí skutečnosti, které prokazatelně povedou k dopadení, usvědčení a spravedlivému potrestání osoby, zbabělé zrůdy, která je schopná takto brutálního útoku," řekl novinářům Lisý. S nabídkou odměny se na veřejnost obrátil po spolupráci a dohodě s policií. Lidé mohou informace volat na číslo 601 572 474 a linku 158.

Výbuch podle policie minulou středu způsobil nástražný systém, který byl do areálu předního tuzemského výrobce bazénů a jejich zastřešení poštou doručen v úterý. Balíček byl adresován třiačtyřicetiletému provoznímu řediteli, který jej otevřel ve středu dopoledne. Život na pobočce společnosti se již postupně vrací do normálu. Recepce, kde výbuch nastal, již byla opravena a částečně vymalována. Před budovou i uvnitř objektu vznikla pietní místa se zapálenými svíčkami.

Video Letecké záběry: Sem někdo poslal balík s bombou! - David Malík, redakce
Video se připravuje ...

"Odsuzujeme zbabělý útok, při kterém byl zavražděn náš skvělý kolega a po kterém rodina přišla o manžela a tátu dvou nevinných holčiček," uvedl dnes také Lisý.

Zraněná žena je mimo ohrožení života

Kromě mrtvého provozního ředitele firmy výbuch těžce zranil další zaměstnankyni firmy. Její zdravotní stav se zlepšil, je mimo ohrožení života. O ženu se starají lékaři v nemocnici v pražském Motole.

Policisté rovněž hledají muže, který údajně výbušný balíček poslal v pondělí 13. ledna krátce po 13:00 z pošty v Praze-Stodůlkách. Podezřelý byl podle popisu ve věku mezi 40 a 50 lety, byl 175 cm vysoký, měl zavalitější postavu a světlou pleť. Podle popisu byl opálený, měl tmavé strniště, širší nos a tmavé obočí. Na hlavě měl koženou čepici, která připomínala leteckou kuklu, a na očích měl tmavé brýle.

Kriminalisté případ zatím vyšetřují jako obecné ohrožení, za což může pachateli útoku hrozit až výjimečný trest. Policie se zatím nechce vyjadřovat k motivu bombového útoku, pracuje však s několika verzemi.

Firma nepovažuje za pravděpodobné, že by výbuch souvisel s činností firmy. Podle některých médií by mohl útok souviset s vedlejšími aktivitami provozního ředitele, který podnikal ve stavebnictví.

ruudazvostravy ( 21. ledna 2014 14:10 )

Noyo no,pán řiditel zasel výtr,tak sklydil bouři.Jynak vo ho.uno de,akorát,že sy bude teť muset zvikat,že f tý současný plechofce bude mýt menčí komfort, neš měl f kanceláři.

rumovapalice ( 21. ledna 2014 14:09 )

není zájem, to máš stejný jako s tou chomutovskou houskou, poliši na to taky s.erou a maj recht, to by se za chvíli ulítali, až se ta pakáž zbohatlická začne pořádně vraždit mezi sebou

zaviracispendlik ( 21. ledna 2014 14:07 )

šmudlo, hledej

wimr ( 21. ledna 2014 14:04 )

nemam tam jediné sprosté slovo, ty zdechlino

miroslav57 ( 21. ledna 2014 13:24 )

to jako se dávají balíčky jen tak?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání