Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž bránil svůj majetek: Zloděje střelil do hlavy!

Autor: lvi, Richard Veselý - 
17. ledna 2014
15:19

Krádež skončila střelbou! Majitel domu v pražských Čimicích přistihl dva zloděje, kteří se mu vloupali do garáže. Následovala potyčka a střelba, při které byl jeden z lumpů vážně zraněný.

Vypáčené zámky! To bylo první, čeho si všiml majitel garáže. Když vešel dovnitř, jeden ze zlodějů ho napadl. „V obavě o svůj život chtěl použít legálně drženou zbraň. Došlo k náhodnému výstřelu a střela zasáhla pachatele do hlavy,“ popsala pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Zloděj skončil s průstřelem hlavy v nemocnici, druhému zloději se podařilo utéct.

„Se střelným poraněním hlavy převážela naše posádka muže ve vážném stavu na oddělení ARO do vinohradské nemocnice,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Kriminalisté celý incident prošetřují, pravděpodobně se ale jednalo o nutnou obranu, za kterou majiteli žádný postih nehrozí.

 

Anketa
Má člověk právo bránit zbraní svůj majetek?
3 616 hlasů
26 hlasů

 

axana ( 18. ledna 2014 15:17 )

Divím se názoru, že prý měl poškozený nejdřív pálit jen tak do vzduchu nebo na nohy a pohrozit, že příště to bude mezi oči atd. No to by ten poškozený měl rovnou spáchat sebevraždu, protože zloději by si ho brzy našli a jak by to asi dopadlo...!!!? Je potřeba ty lumpy naučit, že sebeobrana může být krutá. A taky by už konečně mohlo začít platit: Oko za oko, zub za zub. Např. otrávil jsi lidi jedovatým alkoholem?? Tak tě donutíme vypít litr toho chlastu. A pěkně chcípni. Ale to my né, u nás se to bude pár let vyšetřovat a nakonec přijde nějakej senilní de.me.nt a rozdá amnestii. Co my jsme to za národ?

jana999 ( 18. ledna 2014 11:37 )

máš to trochu domotané byli ultrapravičáci, komunisty dokonce pronásledovali, vy pravičáci si tu historii pěkně překrucujete

jana999 ( 18. ledna 2014 11:35 )

no a to by si měl uvědomit ten zloděj a nelízt někam kde o něj přijde, nikdo ho neposílá na popravu má volbu jít krást a riskovat, že přijde o kejhák a nebo jít makat a vydělávat si poctivě

jana999 ( 18. ledna 2014 11:30 )

no a pak by jsme je živili, jako invalidy ne? lepší by bylo kyby jim to vypálili na čelo

jana999 ( 18. ledna 2014 11:29 )

no legálně drženou zbraň taky nemá kdekdo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání