Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdrcený pošťák: Já přivezl bombu! Mohl jsem sám zemřít...

Autor: Aha! - 
17. ledna 2014
05:01

Bombu přivezl pošťák! Tomáš Pokorný (40) vůbec netušil, že veze v balíku smrtící výbušninu! Ta ve středu v továrně na výrobu bazénů v Osově na Berounsku zabila manažera Jana B. (†43), kterému byl balík adresován. Sekretářka (41) přežila jen zázrakem.

Několikrát lepicí páskou obalenou krabici o rozměrech 20 x 30 centimetrů odeslal neznámý muž v úterý z pošty v Praze-Stodůlkách. „Podezřelý je ve věku mezi 40 a 50 lety, zavalitý s vystouplým břichem. Měl na sobě beranici a sluneční brýle,“ popsal pravděpodobného atentátníka kriminalista Michal Foit.

Kousek od smrti

Kdyby výbušnina explodovala už na poště, bylo by obětí více! „S balíkem přišlo do styku přibližně 100 našich zaměstnanců,“ zhrozil se mluvčí České pošty Ivo Mravinac. A každý stál jen kousek od smrti.

Děti mohly ztratit tátu

Tomáš Pokorný popsal v rozhovoru pro Aha!, jak balík přesně vypadal a zda se teď bude bát poštu rozvážet.

Jak jste reagoval, když jste zjistil, že balíček byl od vás?

„Šok! Zděšení! Mohlo to bouchnout kolegům v depu, mně v autě.“

Nebylo na něm něco zvláštního?

„Podezřelé na něm bylo to, že byl přepáskovaný hodně lepicí páskou. Jinak to byla ale normální zásilka, asi 20x30 centimetrů.“

V jaké to bylo krabici?

„Nebyla to ta bílá poštovní krabice, nějaký vlastní karton.“

Mohl bouchnout i v průběhu předání...

„Paní sekretářka to neotevřela hned, protože to nebylo na dobírku.“

Znal jste mrtvého muže a zraněnou ženu?

„Adresáta jsem neznal vůbec, sekretářka ode mě přebírala balíky.“

Jak se teď cítíte?

„Furt blbě, manželka je zděšená a ve stresu. Dnes jsem normálně doručoval zásilky, i když jsem to v sobě furt cítil. Dvě děti mohly ztratit svého tátu.“

Zůstanete na poště dál pracovat?

„Určitě, baví mě to a dělám to sedm let.“

nojasne ( 18. ledna 2014 12:12 )

Je to samozřejmě tragédie, ale zaráží mě jiná věc. Soudruh poštovní mluvka uvádí, že s balíkem přišlo do styku až 100 zaměstnanců pošta. Proboha, to je odstoupení generálního šiditele této obskurní rádobyfirmy. Tento moloch potřebuje 100 lidí na to, aby přepravil malý balík z Prahy do 30 km vzdálené obce ? To si snad dělají pddel ?

szyslak ( 17. ledna 2014 12:04 )

Mohlo to bouchnout mne v aute ... bla bla bla bla bla ...

ninga ( 17. ledna 2014 11:37 )

jen aby mu pán v beranici nechtěl udělat radost, když teď zná jeho jméno

dfghjk ( 17. ledna 2014 11:09 )

Úplně ho chápu. To já jsem včera viděl jet náklaďák a proti němu po chodníku šly v roztomilém průvodu dětičky z mateřské školky. Dovedete si představit ten masakr, kdyby řidič udělal chybu a vjel do nich? Hrůza domyslet. A taky jsem viděl letadlo a hned mě napadlo, co kdyby mi to spadlo na hlavu, jak v tom Lokrbí, co ty lidi, kteří by přišlo o bratra, manžela, otce, strýce, tetu, dědečka, pradědečka, vnuka a syna? Ale teď vážně Blesku, kdyby jsou chyby a ty radši přinášej kvalitní, nové informace, než tohle přiblblé hraní na city, které není nic jiného, než vaření z vody.

gabcakovamatinka ( 17. ledna 2014 11:07 )

Jistě to nebyl žádný amatér když si vybral takovou dosti náročnou verzi usmrcení, znalosti má. A taky ho musel dotyčnej pěkně nasrrat když volil takové řešení. Lidé začínají brát ,,spravedlnost,, do vlastních rukou, samozřejmě nevíme co za tím opravdu bylo. Jaký život by to byl kdyby se tito podnikatelé jenom skrývali, nebo chodili s ochrankou co stále nezaručí že je dobrý střelec nezashne. Na každou svini se holt vaří voda....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání