Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kamery na poště zachytily muže s bombou: Znáte ho?

Autor: ljš, jad - 
16. ledna 2014
15:40

Je to chladnokrevný zabiják, který bombou zabil člověka a ohrozil nejméně stovku dalších. Policie již zná podobu muže, který poslal z pošty ve Stodůlkách řediteli osovské firmy na výrobu bazénů bombu. Poznáváte ho?

Policie hledá svědky, kteří v pondělí viděli na poště v pražských Stodůlkách muže, který podával balíček o rozměrech přibližně 30x20 cm. Těsně před jeho podáním ho natočily bezpečnostní kamery.

"Podezřelý je ve věku mezi 40 a 50 lety, měří asi 175 cm, je vysoké zavalitější postavy s vystouplým břichem, světlé pleti, ale opálený. Na hlavě měl koženou tmavohnědou ušanku uvnitř s béžovým kožíškem a znatelnými švy na vrchní části "beranice". Oblečený byl do kožené rovné bundy s kožešinovou podšívkou a límcem. Na očích měl černé sluneční brýle "pilotky"," uvedl kriminalista Michal Foit. Krom širokého nosu a tmavého obočí, je dalším výrazným rysem strniště na tváři. Muž podle kriminalistů při podání balíčku mluvil česky, ale málo.

Policie žádá občany, kteří muže na poště viděli, nebo jim někoho připomíná, aby volali na speciální linku 724 115 248.

Muž je zatím podezřelý z obecného ohrožení, za což mu hrozí až výjimečný trest. Na svědomí má zřejmě smrt provozního ředitele osovské firmy a vážná zranění další ženy, která mu balíček z recepce přinesla. Svým jednáním ohrozil ale zhruba stovku pracovníků pošty, kteří během přepravy s balíčkem manipulovali, a další zaměstnance osovské firmy, kteří byli v objektu.

 

tenzmrtodvedle ( 18. ledna 2014 11:07 )

Hlavne,ze neni vystrceny...

tenzmrtodvedle ( 18. ledna 2014 11:06 )

snezny.levhart ( 17. ledna 2014 06:01 )

...dosaženo - čímž pachatel vlastně přidal rovnou svůj podpis; svůj osud možná vnímá beztak jako naplněný, a přenechává metafyzice. Už teď bych se vsadil s Pepou eM7., že však MOTIV je pořád stará klasa: osobní msta, navíc provedená s hrdostí subjektu hnaného obmyslem, že spravedlnosti sám učinil za dost: rozhřešení však nechává Bohu anebo světské spravedlnosti - pokud již materiálně nemá co ztratit.

snezny.levhart ( 17. ledna 2014 05:48 )

Ale jo; opatrně už lze předpokládat, že spíš půjde o vraždu (než teror), resp. individuálně mířený vražedný "atentát" s klasickým motivem, leč "nekonvenčním" provedením; v uvozovkách proto, že v čs. statistikách o žádný precedent nejde, v tom lze být v klidu. Nejspíše kráčí o další vyřizování účtů nadnárodního charakteru, na účet české kriminálky. Copak, kdyby šlo jen o vaše erární prachy; jenže to vypadá, že mafie mnoha typů již pochopily totální "mobilní" amnestii, čili umělý posun dříve skvělých výsledků české kriminálky dolů o dnešní desítky procent, zavedený havloidně-fašistickým diktátem tzv. "ústavního soudu". Pod vedením p. Rychetského, který protiústavním "verdiktem" legalizoval absolutní beztrestnost všem gaunerům, dosažitelným jen přes data mobilních operátorů ZPĚTNĚ, dostaly mafie celého světa bezvadný vzkaz, který se už rapidně projevuje ve statistikách objasněnosti nejzávažnější kriminality - její skandální neobjasněností... Tak nevím, ale nevědět, že Rychetský je "starý vl á čka ř", ptal bych se, "proč si, Pavle, z nás Čechů děláš takovou ***... Nevíš snad, že ne kolejích by ti neprošlo ani kdybys projel první ŽLUTOU? Za to se platí životem. Vzhledem k řadě tvých ČERVENÝCH karet protiústavního charakteru (za něž by každého jiného fíru vyrazili na hodinu a s paragrafem) - kdy už pochopíš, co je zodpovědnost vůči Ústavě? --- Výše zmíněný důvod, proč i v průměrných případech je kriminálka zhusta v koncích, naštěstí nesouvisí s naším případem. Zkratka zní: skutečně měl pachatel východního typu za potřebí dělat ze sebe kašpara před kamerou? - Nebo mu již byla u ***e, PROTOŽE jednal pod vlivem emocí, čili i vědomí dokonalosti svého činu? - Nakonec se přeci jen vracíme k tomu "terorismu", byť má zde formu, i motivaci, zcela introvertní. A TO JE JEDINÁ NOVINKA; zločinec dalších následků nelituje ač ví, že první oddělení ho dostane už velmi brzy, nejspíš během pár dnů. Kvalita provedení vysoce převyšuje kvalitu krytí: to není důležité, když cíle byl do

mourovata.kocka ( 16. ledna 2014 20:51 )

Taky myslím, že tenhle je jen nastrčený.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání