Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Další policejní honička: Zdrogovaný řidič srazil na přechodu chodce

Autor: ČTK, ljš - 
14. ledna 2014
16:54

Má již tři zákazy řízení, přesto sedl zdrogovaný za volant. Pražští policisté dnes tohoto zběsilého řidiče (24) pronásledovali celkem dvakrát, teprve napodruhé se jim ho podařilo zadržet. Bohužel však při svém řádění v ulicích stihl na přechodu srazit chodce.

"Při druhém pronásledování došlo k několika mimořádným událostem. Především tento řidič srazil poblíž vysočanské polikliniky na Sokolovské ulici chodce přecházejícího po přechodu a dále naboural dvě osobní motorová vozidla," uvedl mluvčí Tomáš Hulan. Podle něho neváhal řidič jet i po chodníku.

Poprvé muže policisté pronásledovali před 9:00. Vůz chtěli zkontrolovat na Plzeňské ulici proto, že měl ručně psanou přední registrační značku, navíc měl na oknech tmavé fólie. "Policisté se řidiče snažili zastavit za pomoci modrých majáků a červeného nápisu stop. Řidič toto znamení nerespektoval a začal ujíždět," popsal událost Hulan. Když řidič najel na dálnici D5, podařilo se mu policistům zmizet z dohledu.

Podruhé jej policisté chtěli zkontrolovat v Prosecké ulici po poledni. Muž však začal ujíždět směrem do centra. Řidiče policisté zadrželi na Palmovce krátce před 13:00, kde mu zatarasili průjezd auty.

Obviněn zatím nebyl. V minulosti ale byl mladík již devětkrát stíhán za krádeže, maření úředního rozhodnutí, vykázání či řízení pod vlivem drog a alkoholu.

Obdobnou událost policisté řešili v sobotu, kdy pronásledovali z Prahy až do Plzně řidiče, který se odmítl podrobit silniční kontrole. Muž uháněl po dálnici zhruba dvousetkilometrovou rychlostí, při honičce byl postřelen.

monsegur ( 15. ledna 2014 00:16 )

Další typický ovčan českého stáda! Kdybys přemýšlel,pak bys musel přiznat, že to byli pendrekáři, co svým zpackaným postupem doslova vyprovokovali řiidče k takové jízdě. To, že lidi častěji ujíždějí policajtům nebo od nehod nastalo až po uzákonění Šizáku. Nikoliv mírné,ale nesmyslně drakonické tresty, vzhledem k ekonomické situaci obyvatel pro mnoho lidí až likvidačních- to je pravá příčina tohoto jevu. Jen naši zkostnatělí papaláši,podporovaní servilním bekotem ustrašeného českého stáda a pendrekáři,kterým to vyhovuje, zavírají nad příčinami oči v naději, že po vzoru gestapa lidi zlomí větším terorem. Gestapákům se to moc nepovedlo a dost se jich za to šlo zhoupnout.Možná by to i dneska stálo za upomenutí.

sores ( 14. ledna 2014 21:26 )

Za to můžou naši zákonodárci, jsou ve své podstatě spolupachatelé. Díky velmi mírným trestům, jediné štěstí že nikoho ten dobytek nezabil. Nechápu na co se stále čeká že nechávají policajti grázla na svobodě tak dlouho dokud se nestane nějaké neštěstí nevinných lidí!!! Okamžitě při prvním průseru takové dobytky mají zavřít kdyby jen na 3 měsíce do basy nebo jim dát veřejně prospěšné práce.To toho musí udělat 3x tolik aby si ho konečně zákony našly?

lobotom ( 14. ledna 2014 20:41 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání