Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fantóm z Jižního města znásilňoval ženy: Víte, co dělá dnes?

Autor: ljš, rvs - 
14. ledna 2014
15:03

Říkali mu fantóm z Jižního města. O brutálním násilníkovi, který před třinácti lety způsobil, že se mladé ženy v této pražské čtvrti bály vycházet samy ven, natočila Česká televize jeden z dílů seriálu Případy 1. oddělení. Tehdy o něm psal také Blesk. Znáte ho?

Miroslav T. dostal za brutální znásilňování žen na pražském Jižním městě 11,5 roku vězení. Přečtěte si, co o jeho případu psala v roce 2000 reportérka Blesku Alena Sobotková:

Družka »fantóma z Jižního Města« mluví o podivném obchodu: "Můj chlap je zloděj, ne prase!"

Jako pachatele devíti přepadení žen a dívek z Jižního Města (celkem jich mělo být 11!) policie v pátek veřejnosti předhodila Miroslava T. (32) z vesnice na Kolínsku. Podle družky muže obviněného z loupeže, vydírání a znásilnění, Boženy T. (26), je její »chlap« schopen krást a loupit, ale nikdy by ženy nenutil ke zvrhlým sexuálním praktikám. Ke znásilnění se prý přiznal jen proto, že k tomu byl donucen!

»Fantóma« zatkli ve čtvrtek v poledne na náměstí ve vesnici, když jel na poštu. "Sundali ho z kola a odvezli v kraťasech, tílku a bačkorách. Ani hygienické potřeby si nemohl vzít s sebou. Nesměla jsem se s ním rozloučit ani já, ani dcera (devil). Byt nám převrátili naruby. Hledali zlaté šperky. Nic takového nenašli. Jen hodiny Casio a mobilní telefon," vyprávěla Blesku družka »bestie« Božena T.

"Mirek dělal zlodějny. Byl bytař. Nikdy nebyl trestán za sexuální delikt. Dovedu si představit, že okrádal ženské, i to, že je trochu »zmáčkl«, když se bránily. Ale znásilnění? Tomu nevěřím! A ty čuňárny, orální a anální sex, že by na ženu močil, to je naprostý nesmysl," líčila Božena T.

Nevydržela věrně čekat sedm let, než, se druh vrátil z posledního trestu. Když ho ale letos 6. března pustili, nechala se přesvědčit. Začali spolu znovu. "Věděla jsem, že ve vězení strádal. Sex měl, kdy se mu zachtělo. I dvakrát denně. Neměl zapotřebí brát si ho někde násilím."

Přesto se Miroslav T. ke znásilnění přiznal. "Bylo to něco za něco. Nejdřív jsme se nesměli ani rozloučit. Večer pak ale přijel policista a nějaká žena. Prý mě chce manžel vidět. Že mě za ním odvezou. Mirkovi to slíbili." ,,On nám taky něco slíbil. Je to slib za slib," vysvětlila prý žena.

Během cesty Božena T. s druhem dvakrát policejním mobilem hovořila! "Asi už splnil slib a přiznal se k tomu, co neudělal. Za to mě a dceru směl deset minut vidět," vysvětluje si Božena vstřícnost policie. "Chtěl se přesvědčit, jak drží slovo, že ho »nevyšplouchli«." Počítačové portréty devianta »pasují« na mnoho mladých mužů. Skutečný »fantóm« má mít na levém předloktí vytetovaného 15 cm dlouhého hada. Miroslav T. má na ruce o polovinu menšího čerta. "Dobře to dopadne," řekl prý své družce, když se loučili. Co a za co mu asi policisté slíbili?

Znáte Fantóma z Jižního města Miroslava T.? Víte, co dělá dnes? Pište na tip@blesk.cz, nebo volejte na 724 014 586.

rederix ( 29. dubna 2022 05:54 )

Dostal se zase do vězení. V roce 2016 byly poslední informace, že měl rakovinu střev. Pravděpodobně už není mezi náma.

kdoasi ( 15. ledna 2014 15:05 )

To by spíš mělo patřit tomu bigcocotovi pod dalším nickem rudazvostravy,néé?

tenzmrtodvedle ( 15. ledna 2014 09:26 )

Tebe by meli podriznout za to przneni jazyka.

spoon ( 14. ledna 2014 19:14 )

nauc se cesky, debile

decathlonova-matka ( 14. ledna 2014 18:31 )

dneska prej ten úchyl dělá nějakého potravinového inšpektóra, či co

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání