Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kristián (†16) zabil při nehodě na Nový rok kamaráda (†17): Položil si hlavu na koleje a počkal na vlak

4. ledna 2014
19:52

Zbytečná tragédie na Slovensku si vyžádala dva mladé lidské životy. Lukáš (†17) zemřel jen pár hodin po Novém roce. Při nehodě vylétl z auta. Řídil jeho opilý kamarád Kristián (†16). Pod tíhou svědomí si ve čtvrtek položil hlavu na koleje a počkal na přijíždějící vlak.

Jen pár hodin před sebevraždou s Kristiánem mluvili kamarádi. Byl prý připravený nést zodpovědnost. Na facebooku se na něj ale snesla vlna výčitek a tu zřejmě mladík neunesl.

Největší bolest prožívají rodiny obou chlapců. O obrovské tragédii nedokáží ani mluvit. "Byli jsme s ním ještě včera. Říkal, že se se vším smířil. byl připravený nést zodpovědnost a jít do basy. Když mi ráno přišla esemeska, že spáchal sebevraždu, nemohl jsem tomu uvěřit," řekl Novému Času spolužák chlapců.

Spolu s dalším kamarádem Martinem přišli na místo, kde Kristiána zabil vlak. "On ani nechtěl řídit, ale ostatní ho přemluvili. Možná si sáhl na život, protože ho lidi na sociální síti začali pranýřovat. Zřejmě ty výčitky neunesl," myslí si kamarádi.

Kristián oslavoval Silvestr s kamarády v Lysé pod Makytou. "Zřejmě jim došly cigarety, tak se vydali autem na nákup," popsal nehodu starosta obce Pavol Gábik. Lukáš, který vyletěl z auta zemřel na místě. Kristiánovi po nehodě policisté naměřili 1,7 promile alkoholu v krvi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání