Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Smutné Vánoce Petra K.: Místo dárků si pouštěl videa z dovolených!

Autor: Pavel Schuster - 
27. prosince 2013
05:00

Smutné Vánoce Petra K.! Místo radosti z rozbalených dárků, úsměvů a rodinného štěstí byl Štědrý večer v Karviné ve znamení vzpomínek a prázdného bytu. Dcera Klárka (†8) a manželka Monika (†36), které za podivných okolností zemřely v Egyptě, od Ježíška dostaly plyšáky a kytici s dojemným nápisem.

„Pro mou Klárinku a Moniku. Tatínek,“ stojí na stuze kytice, kterou na hrob v Karviné Petr K. položil na Štědrý den. „Na hřbitov chodím každý den. Dvakrát za týden jsem tam s tchánem, třikrát týdně s rodiči. Jinak sám, třeba i dvakrát za den,“ řekl Blesku Petr K. Svíčky tak hoří na hrobě takřka stále.

Vánoce ve vzpomínkách

Smažený kapr a bramborový salát, cukroví, rozsvícený stromeček a plno dárečků, které si dcerka s maminkou rozbalují? To je něco, na co Petr K. může jenom vzpomínat. „Štědrý den jsem byl s rodiči asi dvě hodiny, pak jsem šel domů a pouštěl si naše videa z dovolených a rodinné fotografie.“ Domovem v Karviné, bytem, kde ještě před pár měsíci skotačila osmiletá Klárka a o který pečovala Monika, prostupuje smutek a hlavně prázdnota.

Pracovní svátky

Není divu, že se Petr K. snaží přijít na jiné myšlenky. Vánoční svátky tak, kromě Štědrého dne, tráví v práci. „Až na 24. jsem tam téměř non-stop,“ řekl včera Blesku Petr K., který byl opět na odchodu do práce.

jantakjen ( 7. ledna 2014 23:56 )

Už je po Vánocích, konec diskuse!

kadarka ( 7. ledna 2014 23:31 )

I G N O R O V A T ! ! PRÁCE BLESKU

kadarka ( 7. ledna 2014 23:21 )

co nacvičuješ?

jantakjen ( 7. ledna 2014 22:55 )

jantakjen ( 7. ledna 2014 10:49 )

Zobrazit celou diskusi