Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Divoká vánoční noc v Řevnicích: Pod stromeček si chtěl ukrást sanitku!

Autor: top - 
24. prosince 2013
15:39

Divoký začátek Štědrého dne zažili pracovníci záchranné služby ve středočeských Řevnicích. V noci na úterý tam honili neznámého pachatele, který se přímo z parkoviště výjezdové stanice pokusil ukrást sanitku. Teď po něm pátrá policie.

Zloděje před 11. hodinou večer vyrušila posádka, která se s jiným vozem chystala na výjezd. "Sestřička si všimla, že ve vedlejší sanitce někdo sedí na místě řidiče. Přišlo jí to divné, proto poslala kolegu, aby se tam šel podívat. Když otevřel dveře, ten chlap mu tvrdil, že se tam šel jen ohřát a utekl," popsal blesk.cz ředitel záchranky Bořek Bulíček.

Ten tak strávil Štědrý den sepisováním protokolu na policii. A také přemýšlením nad tím, co měl lupič přesně za lubem. "On chtěl sanitku nejspíš původně jenom vykrást. Vyprázdnil rozměrnější tašky na přilby a krční límce a nastrkal do nich veškeré vybavení - léky, infúze, odsávačku, dokonce porodnický balíček nebo protiskluzovou podložku na mobil z palubní desky. Defibrilátor zase narval do povlaku od polštáře. Jenže když zjistil, že to všechno neunese, rozhodl se odjet s celou sanitkou. A když se ji pokoušel nastartovat, vyrušili ho kolegové," myslí si Bulíček.

Přestože si zloděj nakonec pod vánoční stromeček nic neodnesl, na moderně vybavném voze, který záchranáři používají pro přepravu nadměrných pacientů, vznikla škoda kolem 20 tisíc korun. "Plno věcí poničil a různá dvířka, které mohl jednoduše otevřít, zbytečně vypáčil. A samozřejmě škoda je i na materiálu. Jen vůbec netuším, co by s tím chtěl dělat," diví se ředitel záchranky.

hu11 ( 24. prosince 2013 16:08 )

I ta sanitka by se zloději zalíbila ??? Teď bude mít o nocleh a ubytování na pár roků zajištěno, jenže my to budeme platit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání