Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Objednal si vraždu šéfa. Najatý "zabiják" ho práskl své oběti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
20. prosince 2013
14:10

Neuvěřitelný případ jako z amerického detektivního seriálu řeší liberečtí kriminalisté. Zaměstnanec si objednal vraždu svého šéfa. Najatý zabiják se však své oběti vyzpovídal a spolu všechno nahlásili policii. Motivem byla údajně snaha převzít vedení jedné liberecké firmy.

Třiatřicetiletého muže z Liberce, který si údajně na začátku prosince objednal vraždu svého čtyřiačtyřicetiletého zaměstnavatele. Motivem jeho činu byla podle policie snaha převzít vedení jedné liberecké firmy. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let vězení, stíhán je vazebně. ČTK dnes o případu informovala mluvčí policie Jana Světlá.

Policii o plánu svého podřízeného informovala sama oběť. K dopadení zadavatele vraždy výrazně přispěl i sedmatřicetiletý cizinec, který měl násilný čin za několik set tisíc korun vykonat. Díky jeho spolupráci policie mohla sehrát divadlo. Najatý zabiják se zadavatelem sešel a řekl mu že dílo bylo dokonáno. "Právě proto, že muž, který měl vraždu spáchat, s kriminalisty velmi intenzivně spolupracoval, tak došlo k zadržení třiatřicetiletého muže, a to při předávání finanční hotovosti za vykonanou vraždu," uvedla mluvčí policie Jana Světlá. Případ začala policie vyšetřovat 10. prosince, podezřelého z objednání vraždy zatkla o šest dnů později.

Zadržený muž jako důvod svého jednání uvedl finanční prospěch. "Domníval se, že by po zavražděném mohl převzít vedení společnosti," uvedla Světlá. V průběhu vyšetřování kriminalisté u obviněného zajistili nelegálně držené střelné zbraně a zaslali je na odbornou expertizu.

Znáte oběť nebo muže, který chtěl nechat svého šéfa zlikvidovat? Napište nám na tip@blesk.cz nebo zavolejte na 724014586

majojo ( 20. prosince 2013 17:57 )

Neřekl spěchati, řekl: Všeliké kvaltování....

majojo ( 20. prosince 2013 17:56 )

Nechat si zaplatit za vraždu a pak to jít prásknout policii, to je pomalu lepší kšeft než tu vraždu skutečně spáchat.

vuhp ( 20. prosince 2013 15:40 )

Statečný muž , ten zabiják. Ještě , že takový jsou. Kdysi jsem o zabijácích četla v dedektivkách , dnes je to bohužel skutečnost.

marie60 ( 20. prosince 2013 15:24 )

Jan Amos Komenský byl moudrý muž.

sores ( 20. prosince 2013 15:18 )

Nejhorší je,že češi chtějí rychle dohnat a jdou přes mrtvoly to co se jinde ve vyspělých státech budovalo od konce války. Chtějí být také rychle bohatí a mít úroveň člověka jako ti v bohatém státu.Jenže, spěchati toliko pro hovado dobré jest, Jan Ámos Komenský!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání