Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah milenců Aničky a Michala s doživotím si u soudu vyplakal nižší trest

Autor: lvi, Richard Veselý - 
3. prosince 2013
11:20

Chladnokrevně a brutálně zavraždil své dva spolubydlící a milence Aničku a Michala (oba †19) za to, že ho naštvali nepořádkem. Od soudu si za to Zbyněk P. odnesl doživotní trest. Odvolal se však a dnes se v soudní síni rozplakal. Slzy a slova lítosti zabraly, soud mu trest snížil.

Během čtení napsaného projevu Zbyněk P. brečel a výjimkou nebyly ani delší odmlky. "Způsobil jsem smrt dvou mladých lidí a bolest třem rodinám. Nemohu souhlasit s tím, že jsem bezcitný. Nikdy toho nepřestanu litovat, každý den přemýšlím, jak to napravit, ale napravit to nejde. Nevím, jak jsem to mohl spáchat a jak sem toho byl schopen," řekl v úvodu své řeči.

Chtěl jsem požádat o zamítnutí mé obhajoby...

Odsouzený vrah pokračoval a zašel ještě dále, kdy za breku doslova zaútočil na city přítomných. "Když jsem dnes přicházel do soudní síně, chtěl požádat o to, abyste moji obhajobu zamítli. Ale myslím si, že nejsem tak špatný, abych nemohl dostat šanci. Je mi to všechno líto a udělal bych vše, abych mohl změnit to, co se stalo. Opravdu toho lituji," uzavřel.

Soud poté přečetl i dopis, který mu na synovu obhajobu zaslal jeho matka Marie P.

"Vážený soude, je to pro nás hrozně těžké. To, co udělal je neomluvitelné, ale víme, že Zbyněk byl vždycky hodný. Není vůbec bezcitný, nenapravitelný a hrozný. Když za ním přijdu do vězení, pláče, mrzí ho to, co udělal těm dětem a jeho rodičům. Je hrozné co udělal, ale ten trest je hrozně krutý. Nevěříme, že je náš syn nenapravitelný. Věřte prosím mámě, která ho nosila pod srdcem. Prosím nenechte ho umřít ve vězení. Dejte mu ještě šanci, aby žil spořádaným životem. Ať udělal cokoli, je to pořád náš syn. Každý den prosím Pána Boha, aby mu pomohl. Moc a moc Vás prosím o mírnější trest pro syna. Dejte mu šanci, aby ještě mohl žít na svobodě," napsala.

Psychiatři: Jeho začlenění do normálního života je už nemožné

Svůj čin totiž spáchal Zbyněk P. zvlášť brutálním způsobem, když zamilovaný pár Aničku a Michala svázal kabelem a jednoho po druhém zabil. Poté se snažil po sobě všemožně zamést stopy. Psal dokonce z mobilů Aničky a Michala esemesky jejich rodičům. Tvrdil v nich, že jsou v pořádku a nemusí mít strach.

Podle znalců psychologů a psychiatrů je vrah citově lhostejný vůči jiným lidem a lítost cítí pouze vůči sobě. Trpí poruchou osobnosti, která se nedá léčit, a výhled na zpětné zařazení do společnosti je zcela vyloučený.

chladnovina ( 6. prosince 2013 10:33 )

Proc nedostal detenci??? At mu soud klidni snizi trest na 5 let pokud mu tedy jako nenapravitelnemu cloveku da k tomu dozivotni detenci. Takovy clovek by nemel chodit uz nikdy volne mezi normalnimi lidmi, mamka at si ho navstevuje ve vezeni, kde on nad sebou muze plakat do aleluja, ale hlavne uz nikdy nikomu nic neudela..

strnad86 ( 4. prosince 2013 11:32 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

terezice.palice ( 4. prosince 2013 00:32 )

Muj boze, tohle je snad nejhorsi pripad, co jsem kdy cetla ze se stal. Kdesi, ne na bulvaru, jsem cetla, jak to udelal. Ta holka vsechno videla, videla jak ji zabiji pritele, vedela, ze ji to ceka taky, nemohla ani rvat, nemohla NIC. Pritele nejdriv bodnul, pak svazal, a pak zabil. Jeste je zrejme mezitim poradne trapil. To je nejvetsi nocni mura. Nedokazu si predstavit, co musela zazivat. Tu strasnou hruzu, strach, vsechno. Behal mi mraz po zadech, ceho jsou lide schopni. A tenhle hajzl ma vidinu, ze se dostane na svobodu??! Nejsem zastance Kajinka, ale u nej nikdo nema 100% dukaz, ze nekoho zabil, tenhle s*rac se priznal, je to jisty, a dozivoti nedostane? Kde to jsme? Co musi clovek provist horsiho, aby dostal dozivoti? Nic horsiho neexistuje! Zabil dva lidi, tim nejvic nejodpornejsim zpusobem. Bejt to moje deti, ja bych ho normalne zabila a vubec by me nezajimalo, ze nejsem o nic lepsi. Protoze vedomi, co si tyto deti prozily, je strasny. Nemohla bych s tim zit. A jeho mama se ho zastava?! Chapu ze je mama, ale jsou veci, co se zkratka ani vlastnimu diteti neodpousti!

akko ( 3. prosince 2013 17:43 )

at se ta Mama vzije do situace rodicu zavrazdenych...takovymu hajzlovi bych dal provaz a dost...je to vrah a vrah nema zadna prava...

prycsvladou ( 3. prosince 2013 17:19 )

bože to jsou kreteni ani nenapíšou na kolik mu to snízili

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání