Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo chce zabít mého Radovánka? Krejčířova matka nabízí miliony za informace o vrazích!

Autor: šim, ČTK - 
20. listopadu 2013
12:36

Výbuch před směnárnou s diamanty, útok dálkově ovládaným samopalem. V JAR někdo zřejmě usiluje o život uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, který je i ve svém nové domově spojován s podsvětím. Jeho matka to chce zastavit. Nabízí odměnu za informace o jeho „vrazích“.

Krejčířova matka Naděžda, která s ním, jeho ženou a synem Danielem také žije v JAR, uvedla v tiskové zprávě, že chce odměnit každého, kdo přinese zásadní poznatky pro vyšetřování dvou údajných pokusů zabít jejího syna. První se odehrál letos v červenci na parkovišti před sídlem směnárny Money Point v johannesburské čtvrti Bedfordview. V jednom ze zaparkovaných aut byla umístěna dálkově ovládaná dvanáctihlavňová zbraň, která začala střílet ve chvíli, kdy Krejčíř vystupoval z auta. Český uprchlík vyvázl bez zranění.

Druhý údajný útok na Krejčíře proběhl minulý týden, kdy došlo v podniku Money Point k výbuchu. Krejčíř ale v provozovně v té době nebyl.



Krejčířová nabízí milion randů pro informátory, kteří se s policií spojí v souvislosti s oběma těmito případy - celkem tedy může vyplatit až dva miliony, což jsou v přepočtu asi 4 miliony.

Mluvčí policejního útvaru pro vyšetřování závažné trestné činnosti (DPCI) přezdívaného Jestřábi Paul Ramaloko vypsání odměny vítá. "Jsme rádi, i když s ní nejsme ve spojení," citoval ho dnes zpravodajský server Eye Witness News. Krejčířová trvale žije v Česku, do JAR ale často jezdí.

Krejčíř je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy tam přicestoval s falešným pasem ze Seychel. České policii unikl o dva roky dříve při domovní prohlídce. Za šest let ze z něj stala mediálně známá postava, kterou tamní sdělovací prostředky spojují s podsvětím a řadou vražd. Žádnou trestnou činnost mu ale zatím soudy neprokázaly.

Český soud loni na podzim Krejčíře nepravomocně odsoudil k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik a zdejší úřady se už léta neúspěšně pokoušejí prosadit jeho vydání zpět do vlasti. Věc v poslední době zdrželo i jednání o Krejčířově žádosti o azyl: ta byla sice zamítnuta, nyní se ale projednává Krejčířovo odvolání v této věci.



marmat ( 21. listopadu 2013 01:11 )

A BEJVAL TO DOCELA ZAJÍMAVEJ TÝPEK ...

lamis ( 20. listopadu 2013 18:01 )

ta ,zenska je uplne prastena ,zaplest se s mafiany ,tak to aby si predem ,ten informator vykopal hrob

maxipesfik ( 20. listopadu 2013 17:15 )

 At chcípne i se synáčkem.

jana999 ( 20. listopadu 2013 16:14 )

no musí to být hrozný, protože ani ona neví jestli nevyletí do povětří s ním

kov3 ( 20. listopadu 2013 16:12 )

tie su urcene takym debilkom ako si ty....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání