Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyšetřovatel z JAR: Krejčíř mě chce nechat zabít!

Radovan Krejčíř si údajně objednal vraždu soukromého detektiva
Radovan Krejčíř si údajně objednal vraždu soukromého detektiva  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
4. listopadu 2013
10:24

Jde po krku mafiánům a gangsterům jihoafrického podsvětí a oni se ho chtějí zbavit. Soukromý všetřovatel Paul O’Sullivan tvrdí, že si uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř objednal jeho vraždu.

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř si údajně objednal vraždu jihoafrického soukromého vyšetřovatele Paula O’Sullivana, který se dlouhodobě věnuje zločinům v jihoafrickém podsvětí včetně těch, jež jsou nějak spojené s českým uprchlíkem. S odvoláním na samotného O’Sullivana o tom dnes na svých internetových stránkách informoval jihoafrický list The New Age. Krejčíř obvinění popřel.

Vyšetřovatel tvrdí, že se o plánu na svou likvidaci dozvěděl od najatého zabijáka, který mu ho prozradil. "Řekl mi, že se mě chystá zabít a že jsem prakticky mrtvý muž. Krejčíře následně policie varovala, že pokud se mi něco stane, bude považován za hlavního podezřelého," citoval O’Sullivana jihoafrický deník.

Výhrůžky

O’Sullivan už kvůli tomu podal na johannesburské policii na Krejčíře trestní oznámení. Od chvíle, kdy se o připravované nájemné vraždě dozvěděl, se prý soukromý detektiv skrývá. Výhrůžky smrtí údajně telefonicky dostal i od samotného Krejčíře.

Český podnikatel nová obvinění vehementně popírá. "To je blbost, teď vám bude volat můj právník," řekl Krejčíř novinářům. Jeho advokát pak reportérům sdělil, že Čech se nebude k žádným podezřením vyjadřovat.

Kolem Krejčíře je v posledních týdnech v JAR živo: v sobotu byl například ve svém bytě zavražděn Srb Veselin Langanin, který byl údajně jeho spolupracovníkem. Spolu s Krejčířem a dalšími obžalovanými stanul před soudem kvůli podezření z účasti na ozbrojené loupeži v jihoafrickém hlavním městě Pretorii v říjnu 2011. V říjnu byl zabit další z Krejčířových údajných známých - Bassam Issa.

Média českého podnikatele ale spojují i s dalšími vraždami obchodníků a lidí z podsvětí jako Němce Uweho Gembally či majitele sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona. Krejčíř v těchto souvislostech ale nikdy nebyl souzen a jakékoli souvislosti odmítá.

Sám O’Sullivan není jednoznačnou postavou: podle jihoafrických médií dříve šéfoval národnímu úřadu letecké bezpečnosti a pracoval také pro britskou kontrarozvědku. V posledních letech si vydělává jako konzultant a soukromý vyšetřovatel a sám byl obviněn například z vydírání. V roce 2011 se musel omlouvat Krejčířovu právníkovi za vyhrožování a slovní útoky.

moiaza ( 4. listopadu 2013 18:48 )

I na Krejčíře se pomalu vaří voda.

jana999 ( 4. listopadu 2013 18:03 )

tak detektive místo skrývání ho odpráskni první, azyl tam stejně nedostal, takže tam nemá co dělat

wimr ( 4. listopadu 2013 17:24 )

dobrej fórek, jak na západě

rumovapalice ( 4. listopadu 2013 12:10 )

krejčířovo Smith and Weson hovoří zatraceně rychle a zatím každýmu stačil vydláždit žaludek olovem

karmavana ( 4. listopadu 2013 11:51 )

Lhát, krást a vraždit se nemá. Veřejně se pane Krejčíř omluvte a naše současná Česká morální situace, je taková že se už můžete vrátit domů a založit s jihomoravskou klikou ČSSD nějakou partaj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání