Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Petr K. je doma z Egypta: Známe scénář náhlého odletu! Šlo o minuty

Petr K. je doma z Egypta
Petr K. je doma z Egypta  (Autor: Blesk/Facebook)
Autor: šim - 
31. října 2013
12:20

93 dní čekal v Egyptě doslova jako vězeň v mukách, protože nevěděl, kdy se dostane zpět do Česka. Petr K. nesměl z africké země vycestovat kvůli záhadné smrti jeho manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8). Propuštění přišlo jako blesk z čistého nebe. Známe scénář osudného dne.

Dny Petrovi K. ubíhaly pomalu. Měly jednotný fádní rytmus. Ráno snídaně, potom celý den strávený na hotelovém pokoji, kde si čas krátil pročítáním zpráv z českých médií, večer večeře, pak před spaním opět internet. Občas vyšel Petr K. z hotelu, aby si došel pro vodu.

V posledních týdnech žádné novinky v případu nepřibývaly, egyptské úřady mlčely, nevyjadřovaly se. Až ve středu odpoledne nastal zvrat. Vůbec nic nenasvědčovalo, že se k němu schyluje.

Ve středu odpoledne nás informovala egyptská nejvyšší prokuratura o tom, že Petr K. může vycestovat,“ řekla dnes Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Informace přišla telefonicky, žádné odůvodnění, proč byl zákaz vycestovat pro Petra K. tak náhle zrušen, neobsahovala.

Podle mluvčí ministerstvo okamžitě kontaktovalo Petra K., aby se sbalil a přichystal se na cestu. Ve spolupráci s cestovní kanceláří Blue Style mu byl poté zarezervován nejbližší možný let. Na letiště doprovodil Petra K. místní právní zástupce, který mu v posledních dnech jeho pobytu poskytoval své služby. „Z konzulátu nikdo přítomen nebyl, protože to všechno bylo opravdu velmi narychlo a český konzulát sídlí až v Káhiře,“ uvedla mluvčí.

V šest ráno nasedl po třech měsících Petr K. do letadla směr Praha. Letěl normální linkou spolu s ostatními cestujícími, kteří ho poznali. Po deváté hodině letadlo dosedlo na ranvej na Letišti Václava Havla. Ani po třech hodinách od přistání však Petr K. zatím neopustil letiště.

LETĚLI JSTE S PETREM K. Z EGYPTSKÉ HURGHADY? POŘÍDILI JSTE FOTOGRAFIE NEBO VIDEA? OZVĚTE SE NÁM DO REDAKCE NA TIP@BLESK.CZ NEBO NA TELEFON 724 014 586

REPORTÉŘI BLESK.CZ JSOU NA MÍSTĚ. O AKTUÁLNÍM DĚNÍ VÁS BUDEME INFORMOVAT.

Video Mluvčí cizinecké policie o příletu Petra K. - Tereza Hodáliková
Video se připravuje ...

tigress ( 31. října 2013 20:20 )

Sama jsem bondýna!! Proto si z toho z toho můžu dělat srandu a mluvím o bon mozku, ne vlasech

soado ( 31. října 2013 17:20 )

já si místo nenávistných výronů počkám na postup české policie.Zatím mi připadá zvláštní,že během jednoho dne je veden už ne jako svědek ,ale jako podezř. z vraždy a poslán šupem domů.To je docela divný vývoj.

hops.1 ( 31. října 2013 17:02 )

hops.1 ( 31. října 2013 17:02 )

Je to debil

hops.1 ( 31. října 2013 17:01 )

Pro začátek by stačilo, aby egyptská strana poskytla českým orgánům holek orgány

Zobrazit celou diskusi