Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rozřezaná žena ve Vltavě: Policisté upravili její popis! Hlavu stále nemají

Policie dál pátrá po zbývajících ostatcích zavražděné ženy
Policie dál pátrá po zbývajících ostatcích zavražděné ženy  (Autor: Policejní týdeník/Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
21. října 2013
21:12

Části jejího těla nacházeli policisté od předminulého týdne ve Vltavě a v okolí Barrandova mostu v Praze. Po hlavě však dále pátrají marně. Pomohla by jim přitom při identifikaci. Přesto nyní policie upřesnila informace ohledně oběti. A dementovala zprávu, že by případ souvisel s podobnou vraždou na Slovensku.

Žena, jejíž části těla našli pražští policisté u Vltavy, byla světlé pleti, ve věku okolo 30 až 40 let, střední postavy a vysoká asi 169 až 175 centimetrů. "Na pravé straně podbřišku měla jizvu po operaci slepého střeva. Dalším poznávacím znamením by mohlo být to, že žena měla v pupíku náušnici - takzvaný piercing - a velikost nohy číslo 41," uvedla pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Policie tak upřesnila informace, které zveřejnila před týdnem. Pátrání po totožnosti ženy a dalších částech lidského těla však nadále pokračuje. O přesnější popis zavražděné se postarali na základě učiněných hrůzných nálezů policie antropologové. Dalších části těla přitom ve vodě i na břehu hledají desítky policistů, potápěčů i psovod se služebním psem. Zaměřili se především na levý břeh Vltavy.

S případem ze Slovenska to pražská vražda nesouvisí, tvrdí policie

Vedle hlavy se doposud nepodařilo nalézt hlavu ženy, chybí také levá noha a levá ruka, jinak je tělo kompletní. Jeřábková také uvedla, že kriminalisté momentálně vylučují souvislosti s obdobným případem ze Slovenska. "Spolupráce se slovenskými kriminalisty je na základě zpřesnění popisu již ukončena," dodala mluvčí. Stále však není vyloučeno, že případ souvisí podobným, který pražští kriminalisté řešili před dvěma lety. Části ženského těla se tehdy také našly zabalené v igelitových pytlích, mrtvé bylo kolem 50 let a podle typu zubní náhrady pocházela zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka. Před týdnem policie uvedla, že souvislost mezi těmito vraždami zatím nelze potvrdit, ani vyvrátit.

palko1961 ( 23. října 2013 16:56 )

Pustte na to Dextera, ten by pachatele nasel a krasne by si jej vychutnal.

sabartnok ( 22. října 2013 21:06 )

možná by šlo určit kdy byla operována a vytáhnout z databáze operované ženy, které odpovídají popisu postavy a věku 30-40 let, zda je mezi nimi někdo pohřešován. Také piercing by mohl napovědět. Je to šílená mravenčí práce, při které by měl spolupracovat i Interpol. Nezbývá než čekat a doufat, že se ta zrůda jednou chytí.

pea.p ( 22. října 2013 04:21 )

vedle hlavy se doposud nepodařilo nalézt hlavu. co to je za větu? co za inteligenta ty články píše? kolik hlav va dotyčná jako měla mít?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání