Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Okamžik před smrtí! Žárlivec umlčel přítelkyni, pak vypadla z balkonu

Okamžik před smrtí. Žárlivý snoubenec zakryl Lise ústa, aby nemohla křičet o pomoc
Okamžik před smrtí. Žárlivý snoubenec zakryl Lise ústa, aby nemohla křičet o pomoc  (Autor: 9News.com)
Autor: šim - 
21. října 2013
16:01

Z této fotky mrazí. Zachycuje, jak muž zacpává křičící ženě ústa. Je to okamžik těsně před tím, než vypadla z balkonu. Na místě byla mrtvá. Žárlivec, který ji pronásledoval na každém kroku a nesnesl, že se s ním chtěla rozejít, nyní stojí před soudem a tvrdí, že to byla sebevražda.

Ze všech sil křičela o pomoc, ale nebylo jí to platné. Její snoubenec jí dlaní zakryl pusu, aby nemohla svým křikem přivolat někoho, kdo by ji zachránil před jistou smrtí. „Prosím, pomoc, bože, pomoc,“ stačila prý Lisa ještě zakřičet, než ji její žárlivý přítel Simony Gittany (37) umlčel...

Snímek pořídila na balkoně v 15. patře luxusního bytového komplexu v centru Sydney špionážní kamera, kterou tam šílený a nesnesitelně žárlivý muž sám nainstaloval, aby svou 30letou snoubenku Lisu sledoval na každém kroku. Nyní byla fotka, která ho usvědčuje z vraždy, poprvé ukázána veřejnosti.

Prý ji zachraňoval

Gittany se u soudu brání historkou, že Lisu chtěl naopak zachránit před sebevražedným skokem do 45metrové hloubky. Několik svědků popsalo, jak Gittany něco vyhazoval z balkonu. To něco, jež svědci popisovali jako nějaké obrovské podlouhlé zavazadlo, nebylo nic jiného než tělo nebohé Lisy.

Právě chorobná žárlivost se podle obžaloby jeví jako nejpravděpodobnější motiv vraždy, která se odehrála už v červenci 2011. Podle svědků Gittany zakazoval Lise, aby se stýkala s přáteli. Nesměla vykonávat své povolání. Dokonce najal soukromého fitness trenéra, který chodil za ní domů, aby ona nemohla chodit do veřejné tělocvičny a tam pokukovat po jiných.

Měla mu celý život sloužit

Despotický a krutý Gittany prý Lisu přinutil, aby se stala praktikující katoličkou, diktoval jí, jak má chodit oblékaná, jaké účesy nosit. „Věřil, že posláním jejího života je, aby mu sloužila a plnila vše, co si usmyslel,“ pronesl svědek.

Kamera ji sledovala na každém kroku

Celý byt prý prošpikoval kamerami a sledovacími zařízeními, aby věděl doslova o každém jejím kroku. Měl také přístup k jejím emailům, sledoval její telefon. Lisa už to nechtěla dál snášet a údajně plánovala, že ho opustí. Pomoci jí k tomu měli dva přátelé, na ně však Gittany přišel a začal je zastrašovat, aby se od jeho vyvolené drželi raději zpátky.

Chtěla od něj odejít

Když v posledních měsících před smrtí dostala Lisa vůbec nějakou šanci vyjít ven z bytu, ze strachu před šíleným přítelem jen raději hleděla do země v obavě, že by ji Gittany mohl pronásledovat a později nařknout, že se dívala na jiné muže.

Je možné, že v osudný den mu Lisa oznámila, že od něj odchází. Na zábradlí balkonu, na který prý podle Gittanyho lezla, aby mohla spáchat sebevraždu, nebyly nalezený žádné její otisky či DNA.

marmat ( 21. října 2013 23:03 )

KAUZA KRAMNÝ PŘESTALA EXISTOVAT ? Nebo je něco nového ?

jerry ( 21. října 2013 20:44 )

Z hlediska morálního strašné, z hlediska statistického však žádná tragédie. Žen je na Zemi stále více než mužů. Jsem zvědavý, jak se k tomu postaví nezávislý soud.

tigress ( 21. října 2013 18:20 )

Ty ještě větší

tigress ( 21. října 2013 18:20 )

Ty jsi blb

lokii ( 21. října 2013 17:31 )

Samozrejme, ze nikdo nevi, co si ti dva rikali a nevim to ani ja, ale zeny by nemeli informovat sve partner o tom, ze je chteji opustit a maji to udelat. Tenhle muz chtel kontrolovat vsechno a tudiz - samozrejme z vnejsiho pohledu - byl uz predem naprogramovany na nejakou agresivni akci v pripade, ze ho jeho partnerka bude chtit opustit. Jsou ale I takovi muzi, u kterych se agresivita spusti v okamziku, kdy mu to partnerka oznami. Maji zeny sanci dostat se z bytu, auta atd. Nemaji - ten muz bude vzdycky silnejsi a rychlejsi. Kdysi jsem videla film s Jennifer Lopez (bohuzel si nemohu vzpomenout na jmeno toho filmu) a tam je (kdyz is odmyslime tu filmovou nadsazku) navod, jak se na odchod pripravit. Zeny, ktere chteji odejit a nemluvi o tom, maji tu jedinou vyhodu, kterou mohou mit - cas na pripravu a moznost zvolit si cas, kdy odchod provedou. Nechci tvrdit, ze to vyresi vsechnu agresivitu behem rozchodu, ale snad by tohle mohlo uchranit zadu zen pred utrpenim nebo dokonce smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání