Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šestnáctiletý kluk s kamarády ubil bezdomovce: Pro zábavu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: ČTK - 
21. října 2013
14:28

Policie zadržela tři mladíky, kteří se přiznali k tomu, že v polovině října ubili v centru Brna šedesátiletého bezdomovce. Podle kriminalistů muže napadli jen pro zábavu. Nejmladšímu z útočníků je pouhých 16 let, dalším dvěma 20 let.

Bezdomovec byl napaden zcela bezdůvodně 14. října v 02:30 v parku v Denisových sadech v centru města. Zemřel na následky zranění na hlavě, poškození mnoha orgánů a také zlomeniny.

"Ubili jej ze zábavy. I na soudním lékařství byli lékaři při pitvě překvapeni tím, jak brutální zranění oběť utrpěla," zdůraznil ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil. Mladíci byli opilí a měli se podle něj chuť porvat. Před útokem na bezdomovce zbili jiného muže.

Útok v Denisových sadech trval několik minut. Zranění vznikla ránami pěstí a kopanci. "Asi tam mezi trojicí vznikla něco jako davová psychóza typu, že když si kopl (do bezdomovce) jeden mladík, tak ostatní dva měli pocit, že se musí připojit," řekl ČTK vedoucí jihomoravské kriminální policie Antonín Hrdlička.

Bezdomovec měl snahu při začátku útoku z místa odejít, útočníci jej ale nepustili. Když už ležel bezvládný a těžce zraněný na zemi, chtěli odejít. Vraceli se ale k němu, aby si do něj mohli ještě znovu kopnout, doplnil kriminalista.

K vypátrání pachatelů napomohly záběry z bezpečnostních kamer a také výpovědi některých svědků. Policie ale potřebuje k případu více informací. Svědci, kteří mohou k napadení dát jakékoli další informace, se mohou přihlásit na linku 158.

Letos se na jihu Moravy stalo už 22 případů vražd a pokusů o ně, což je o čtyři více než ve stejném období loni.

snezny.levhart ( 21. října 2013 22:50 )

Celkem hrůza děs. Soud bude mít složitou, práci, bez urážky - bojovku svinibrodem až příliš ubohým; hlavy oteklé jak pátrací balony, tu nezávidím nikomu, byť jde o případ, primitivností až uboze "jasný"... Nevím, kde tu hledat polehčující okolnosti, v dalším zločinu "moderního" typu otevřené pouliční agrese, umocněné zcela zpupnou "sebedůvěrou" vrahů dané jich absolutní fyzickou převahou. Tím hůř asi budou vysvětlovat ten rozběh k nádupu hlavy, když možné následky oné brutality snad musí být zřejmé všem, nadto znova uvedené takříkajíc bez motivu. Brněnská kriminálka opět odvedla skvělou práci. A ne že bych byl extra přítelem kamer na každém rohu a všudypřítomného sledování, tady ale vidíme, jak účinně mohou pomáhat. K podobnému případu myslím již existuje precedent v cause, která se před několika lety odehrála v Kamenici u Prahy. Pokud ji soud vezme v úvahu jako určitý judikát zločinu skupinového vražedného útoku, vedeného "bez motivu", přesto zvlášť brutálně, asi se "naši čtveráci " mají nač "těšit"...

endynka47 ( 21. října 2013 18:35 )

Co tady se děje.to je katastrofa,to je havlovoklausova mládež,na vojnu nemusí,pracovat nemusí a místo chlapů jsou z nich sjetý sračky.Politici se serou jen o koryta a bezpečnost lidí na to kašlou.Trest smrti a ne injekci,ale nechat je povozit na blesku,žádný doživotí,ale trest smrti.Pokud se o to nepostará stát,tak to holt budem muset vzít do svých ruk a takový ***y zlikvidovat.Parchanty smažky jedy shulený zženštilí.

xxxx52 ( 21. října 2013 17:25 )

proč rodičům?můžete vychovávat jak chcete nejlépe a stejně vám děcko zmrší naše společnost. Klukům patří tvrdý trest!!!

anice ( 21. října 2013 17:25 )

Máš pravdu, neviděla, takovým situacím se vyhýbám. Jen jsem to chtěla trochu zveličit, jakože ani alkoholové opojení by u normálního člověka nemělo vyvolat touha zabíjet.. To už musí být nějaká psychická porucha

anice ( 21. října 2013 17:22 )

Na boha kašlu, jsem ateistka. Mám vlastní pravidla. Debata o mediálním obhajování práv zločince ve filozofické rovině? tak to je trochu mimo.. tam je snad všechno jasné a není co řešit. Celá věc je nadmíru jednoduchá - co se děje v mysli člověka, který někoho mučí v rámci "spravedlivého" rozsudku? Z relativně normálního se stává psychopat, kterému způsobování bolesti dělá radost. Absolutně odmítám, aby se tomu dával průchod. A se mnou naštěstí i většina normálních lidí, nebo aspoň relativně normálních.. lidí jako ty je minimum. Vůbec nedomýšlíš důsledky :-/ ale co, je to fuk..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání